Kezdőlap » Hobbi » Hogyan gondozzuk a macskákat születésükkor!?

Hogyan gondozzuk a macskákat születésükkor!?

Ha a kismacskák elhagyja az anyukája, akkor nem szabad megijedünk, hanem rögtön arra kell gondolunk, hogy életben tartsuk a kis csöppséget. Tisztába legyünk azzal, a kiscica élete rajtunk múlik, és mi felelünk most már az életéért. Teljes mértékben oda kell figyelnünk rá az első hetekben, mivel ettől függ mi is lesz vele. Az etetésnél arra kell, hogy figyeljünk, hogy 3 óránként a kiscica kapjon anyatejet vagy általunk készített tápszert! Ha egy adagot megevett a cica, akkor készítsünk még eggyel, majd ha nem eszi meg, rakjunk félre a következő etetéshez.

A kismacska melegen tartása mindig fontos, ezért 20 fok alatt nem szabd a környezetüket tartani mert megfáznak. Egy olyan kosárban vagy dobozban érdemes tartani őket ahonnan nem másznak ki így meggátolva az elkóborlásukat a lakásban. A hetek folyamán hatalmas fejlődésen mennek keresztül így tartsuk be a következő menetrendet: 0-2 héten napi 10 etetés 2 óránként, 2-4 héten napi 7 etetés 3 óránként, 4-6 hetesen pedig napi 5-6 etetés elég lesz, de ekkor már szilárd táplálékot is mutathatunk a cicáknak, ha kíváncsi lesz majd rá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük