Hogyan főzzünk egy jó Gulyás levest?

A gulyás leves egy igazi magyar étel, ami egyben nagyon finom és közkedvelt ételünk egyike. Elsődlegesen a hagymát felvágjuk apróra, lehetőleg kockára, közben a húst leöblítjük vízzel, majd mikor kiengedte a vizet, szintén felvágjuk kis darabokra, egy- két centiméter nagyságra. Közben az olajat a serpenyőben felhevítjük , beleöntjük az előzőleg felvágott hagymát, majd a hagymát megfonnyasztjuk benne. Mikor ez meg történt fűszerpaprikát szórunk rá, és jól összekavarjuk a megfonnyasztott hagymával, ezután ráöntünk 1-2 dl vizet, és így kapott alapot tovább forraljuk.

Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott marhahúst, majd kevergetjük. Ezután jöhet a fűszerezés. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát,aztán szintén kis darabokra felvágott paradicsomot, babérlevet, és a kicsumázott paprikát. Majd lefedjük fedővel, és a saját levében hagyjuk főzni kb 90 percet, vagy kicsivel tovább. Miközben fő a leves, előkészítjük a zöldségeket, amelyek idő elteltével beleteszünk szintén a levesünkben. Sárgarépát,fehérrépát kockára vágjuk, szintén kockára vágott zellert, burgonyát, az aprított zeller zöld és petrezselyem kb 90 perc elteltével beletesszük, majd ezután ismét felöntjük néhány liter vízzel ( kb 2 literrel) .

Ezután ismét letakarjuk fedővel, és hagyjuk kb 50 percet főzni, és végül beletesszük a csipetkét, és így is hagyjuk főni legalább 10 percig. Majd elkészült a jó Gulyás levesünk,ízlés szerint tálaljuk, amit el is fogyaszthatunk. Még a főzni nem tudók is el tudják készíteni e finom ételt, mert nem bonyolult az elkészítése.

Add Comment