Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan fessünk pólót?

Hogyan fessünk pólót?

Kisgyerekes anyukák problémája szokott lenni, hogy a csemete kedvenc rajzfilm-, mesehősét szeretné látni ruhadarabjain. Ez legtöbbször beszerezhető boltokban, de gyakran előfordul, hogy nincs elég nagy választék, vagy ami van az túl fiús/lányos. Ilyenkor anyuka bizony előkapja az ecsetet és fest a gyereknek egy pólót. Nem kell hozzá különösebben sok kézügyesség, csak egy kis türelem, és egy kis idő. Gondoljunk arra, hogy mennyire fog örülni a gyerkőc, ha meglátja anya mit készített neki.

Első próbálkozásra válasszunk egyszínű, világos pólót, és sötét festéket. Ezzel elegendő egy kontúrt festenünk, és szép képet kapunk.

A munkafolyamat:
1. a kimosott pólót alaposan vasaljuk át, ne legyen rajta gyűrődés. Egy vastagabb kartonlapot “öltöztessük fel” a pólóba, nehogy átüssön a festék. Feszítsük meg az anyagot, és rögzítsük csipeszekkel.

2. ha nem akarjuk szabadkézzel festeni a mintát, készítsünk sablont. Kinyomtathatjuk a mintát, vagy filctollal papírra rajzolva egyszerűen tegyük a megfeszített pólóanyag alá. A világos anyagon jól áttetszenek a sötét vonalak. Kevésbé biztos kezűek puha grafitceruzával előrajzolhatják a mintát, ha nagyon halványan is, de mindenképpen követhetően fog látszani a kép.

3. készítsünk elő vizet kis tálkában, papírtörlőt, különböző méretű ecseteket, és a festéket. Kezdődhet a festés.

4. ha végeztünk, hagyjuk száradni a mintát, száradás után a festék útmutatója alapján kezeljük az anyagot (ha kell mosással, vasalással).

Így gyakorlatilag párszáz forintból készítettünk egy garantáltan egyedi ruhadarabot a gyerkőcnek. A mintának csak a képzeletünk szabhat határt, profi próbálkozók különböző színeket is használhatnak, több gyakorlattal bonyolultabb minták is bevállalhatóak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük