Kezdőlap » Befektetés » Hogyan fektessünk be?

Hogyan fektessünk be?

Általában befektetni pénzt szoktunk annál a banknál, ahol tag ügyfelek vagyunk – és ahol folyószámlánk is van. A befektetés azt a fontos célt használja, hogy egy bizonyos összeget biztonságba helyezi és onnan illetéktelen nem tudja kivenni – így pénzünket az elvesztés nem fenyegeti.

A befektetett összeghez hozzáadhatunk, de ki is vehetünk belőle – ha szeretnénk. A befektetést általában akkor szoktuk alkalmazni, ha valamire gyűjteni szeretnénk és nem szeretnénk – ha a gyűjtés közben bármi probléma történne az eddig összegyűjtött pénzzel. A befektetést kétféleképpen tehetjük meg: egyenesen folyószámláról és készpénzfelvétel segítségével. A legbiztonságosabb az, hogy az adott banknál a folyószámláról leemeltetjük azt az összeget – amit befektetni szeretnénk. Tulajdonképpen nincs meghatározva, hogy mikor élhetünk a befektetéssel – teljesen ránk van bízva, hogy mikor kívánunk élni ezzel a lehetőséggel és az is ránk van bízva teljesen – hogy mennyi összeget kívánunk befektetni.

Ha már elkezdtük a befektetést, akkor ahhoz érdemes gyűjteni – hiszen minél több van, a kezdő összegünk meg fog sokszorozódni – ami kedvező lehet számunkra, hiszen példának említvén egy ingatlanvásárlást – sokkal könnyebben és akár hamarabb is el tudjuk érni azt, hogy egy saját ingatlant vásároljunk – ami a miénk és addig lakunk benne, ameddig csak akarunk. Befektetési lehetőséggel élhetünk azért is, ha mondjuk utazni szeretnénk külföldre repülőgéppel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan takarékoskodjunk okosan?

Egyre nehezebb téma a takarékoskodás, hogyan is lehet ezt jól csinálni? Minden bank és pénzintézet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük