Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan fejlődnek a kisbabák

Hogyan fejlődnek a kisbabák

Olyannak kell szeretni őt, amilyen – így fejlődik majd a legjobban. Más és más minden újszülött arca. Ugyanígy más és más rendszer szerint fejlődik mindegyik. Az egyik gyorsan fejlődik általános testi erő szempontjából, korán ül, áll és jár – valóságos “csecsemőatléta”.

Ugyanakkor esetleg nehezebben tanul meg a kezével bánni vagy beszélni. Megesik, hogy hamar fordul hasra, tanul meg állni és mászni és mégis csak sokára jár. Némelyik, a mozgásfejlődés tekintetében előrehaladott csecsemőnek később jönnek a fogai. Az egyik gyerek, aki később jó tanulóvá vált, annak idején esetleg olyan nehezen kezdett beszélni, hogy szülei már attól féltek, szellemileg visszamaradott. Az másik, egészen közepes képességű viszont lehet, hogy csecsemő korában nagyon hamar kezdett beszélni.

Az egyik csecsemő nagy csontúnak és izmosnak születik, a másik viszont mindig vékony csontú és törékeny marad. Úgy tűnik, némelyek valóban már kövérnek születnek. Ha betegség alatt lefogynak, utána nyomban felszedik az elveszett kilókat. Nem lehet olyasmi az életünkben, ami csökkentené étvágyukat. Az ellentétes típushoz tartozók viszont mindig soványak maradnak, akkor is, ha a legtáplálóbb ételeket eszik, akkor is, ha életük simán zajlik. Szeressük a gyermeket meglevő tulajdonságaiért, azért, amilyen, és amit tesz, és ne hiányoljuk azokat a tulajdonságokat, amelyekkel nem rendelkezik. Ha a gyermek annak ismerik el, aki és milyen, még ha csúnyácska, ügyetlen vagy lassú is, úgy nő majd fel, hogy bízik önmagában és boldog lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük