Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan etessünk egyszerre két csecsemőt ?

Hogyan etessünk egyszerre két csecsemőt ?

Hogyan etethetünk két csecsemőt egy üvegből, egy időben? Többféle módszer lehetséges. Ha van rendszeres segítségünk, akkor mindketten egy-egy gyermeket etetünk. Vannak mamák, akik az egyik babát úgy szoktatják, hogy félórával a másik után ébredjen fel. Legtöbb édesanya azonban azt tapasztalta, hogy az ikrek bizony egyszerre ébrednek fel, és nincs idegölőbb dolog, mint etetni az egyiket, miközben a másik éhesen bömböl.

Az első hetekben azt is megcsinálhatja az édesanya, hogy mindkét gyermeket az ágyra fekteti, egyiket jobbról, másikat balról, és mindkét kezében egy-egy üveget tartva, egyszerre ad a gyermekeknek enni. Vannak ikres anyák, akiknek az a tapasztalata, hogy ha az egyik babát maguk etetik, a másik pedig egyedül eszik, úgy, hogy az üveget az anya összehajtott pelenkával alátámasztja, nem válik be az első hetekben.

Az “egyedül” evő baba kiengedi szájából a szopókázót és sír, vagy éppen fulladozik. Akkor az anya gyorsan leteszi az ölében etetett kicsit, hogy segítségére siessen az előbbinek, erre meg amaz kezd sírni. Ezek az anyák azt tartják, hogy jobb az ilyen módszerű etetést úgy végezni, hogy a csecsemőket félig ülő helyzetben megtámasztjuk és mindkettőnek “üvegtartót” alkalmazunk. Az anya pedig mellettük vagy köztük ül és mindkét keze szabad, hogy közbeléphessen, ha valamelyik gyermeknek éppen segítségre van szüksége. Ezzel az anyák elég sok időt takarítanak meg, a gyermekeket bőségesen és nyugodtan meg tudják etetni és elkerülik a kapkodást. Ha az első hetekben rendszertelenül etetünk, készítsünk feljegyzést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük