Kezdőlap » Hobbi » Hogyan etessük kutyánkat ?

Hogyan etessük kutyánkat ?

Az etetés gyakorisága elsősorban az életkortól és az igénybevételtől függ. A szoptatós anyakutyától elválasztott és hazavitt kutyakölyök az anyatejen kívül már a tenyésztőnél is evett önállóan pépes vagy darabos ételeket. Leghelyesebb ha új otthonában is ezekkel kezdjük etetni és fokozatosan szoktatjuk rá a saját menünkre.

Jó áthidaló megoldás kezdetben a 6. hónapos csecsemőnek szánt főzelékféléket ,bébiételeket vásároljuk neki , elsősorban olyanokat, amelyben marhahúspép is van Kezdetnek jól beválik a tejbegríz is, amelybe mindennap valami újat : tojássárgáját , belekapart marhamájat , darált főtt sertés-vagy marhahúst keverünk .

Főtt rizs és zabpehely vagy kukoricadara és tésztafélék lehetnek a következő állomások . Nagyra növő fajták ételébe minden nap keverjünk mész és foszfortartalmú takarmánykiegészítőket. A csontos hús etetésének első állomása a csirkenyak mellyel már a tejfogak segítségével is jól el tudd bánni. Ne feledjük hogy a sertés-és a marhalábszárcsonttal a kölyökkutya a játékon kívül nem tud mit kezdeni , legfeljebb a porcos részeket szopogatja farigcsálja le , mely meszet és foszfort egyáltalán nem tartalmaznak ..

A csirkenyakon kívül a fiatal kutya legfeljebb a vékony sertésbordákat tud elbánni, ez utóbbinál vigyázni kell, mert a szájpadláson keresztben megakadhat. A napi takarmánymennyiséget csak hozzávetőlegesen lehet és nem is kell pontosan meghatározni . Növendék korban alig fenyeget az elhízás veszélye ezért mondhatnánk azt is hogy helyesen összeállított takarmányból annyit adjunk neki amennyit egy-egy etetéskor önszántából elfogyaszt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük