Kezdőlap » Betegségek » Hogyan észleljük a náthát?

Hogyan észleljük a náthát?

Hogyan észleljük a náthát? Milyen tünetei vannak? Hogyan kezeljük a náthát? A nátha az egyik legrosszabb tünete az, hogy az orrunk szinte teljesen bedugul – ezáltal azon nem tudjuk a levegőt beszippantani, ez mellett pedig általában napközben folyamatosan folyik szinte megállás nélkül. Az orrdugulás általában akkor következik be, ha este végleg fekvőhelyzetbe tesszük magunkat az alváshoz. A nátha időtartama általában egy, de legkésőbb két hét.

A náthát úgy kell kezelni, hogy elsősorban mindenképp jelenjünk meg az orvosnál és mondjuk el a náthával kapcsolatos panaszunkat! Az orvos megvizsgál, ezután pedig kiírja a gyógyszert receptre – amit kiváltunk a gyógyszertárban és ezután pedig el kezdjük szedni az orvos által megadott utasítás szerint. Nagyon fontos, hogy a gyógyszer adagolását mindenképpen tartsuk be és ne hanyagoljuk el – valamint az is nagyon fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk.

Célszerű általában ebben az esetben a citromos teát fogyasztani, mert ezáltal hamarabb is kilábalhatunk a náthából – mint amennyi az időtartama magának a betegségnek. Náthát kétféleképpen kaphatunk meg: az egyik, hogy valaki már eleve ebben a betegségben van – tüsszent és nem teszi maga elé a zsebkendőt. A másik, hogy a kinti hideg levegőről bemegyünk egy fűtött helyiségbe – a kabátot nem vesszük le, ezáltal ránk melegszik és később ismét kimegyünk a hideg levegőre. A náthát el tudjuk kerülni, ha erre a két dologra odafigyelünk és helyesen és rendesen betartjuk. Figyeljünk egymásra nagyon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük