Kezdőlap » Betegségek » Hogyan észleljük, ha lázasak vagyunk?

Hogyan észleljük, ha lázasak vagyunk?

Hogyan észleljük, ha lázasak vagyunk? Milyen tünetei vannak? Hogyan kezeljük a lázat? Általában a legtöbb betegség lázzal jár, ami általában 39-40 fokos is lehet a legrosszabb esetben. Magát a lázat úgy lehet észlelni, hogy elsősorban nagyon-nagyon ráz a hideg – egyszóval mintha szabályosan fáznánk. Másodsorban a testünk hőmérséklete nagyon forró és arcunk pedig erősen piros. A láz időtartama három-négy nap általában, de ez betegségtől függ – hogy konkrétan milyen betegségben szenvedünk az adott helyzetben. A lázat úgy kell kezelni, hogy először injekciót kell kapjunk – majd azt követően kb. húsz percig hűtő fürdőzni kell.

Ezek megtörténése után egy jó óra múlva vissza kell mérni a test hőmérsékletét lázmérő segítségével. Ha néhány fokot lejjebb csúszott, akkor elég – ha lázcsillapítót veszünk be gyógyszer formájában, ha pedig továbbra sem ment le a hőmérséklet – akkor hideg vizes borogatást kell alkalmazni, amelyet sűrűn kell cserélni – hogy a láz mihamarabb lecsússzon.

Az is nagyon fontos, hogyha lázasak vagyunk – sok folyadékot kell fogyasztanunk, hiszen a láz csillapítását ez is elősegítheti – ami a gyógyulásunkhoz vezethet rövid úton. A folyadékfogyasztást ebben az esetben a lehető legsűrűbben, akár percenként is érdemes fogyasztani – mert ennek elhanyagolása is nehezítheti a gyógyulásunkat a lázas betegségből. Ha viszont a lázat egyáltalán nem bírjuk otthon leküzdeni semmilyen kezeléssel, akkor mindenképpen be kell menni a kórházba. Ha önállóan nem megy, akkor mentővel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csalánkiütés

Mindenki életében jelen van a hisztamin, bár nagyon sokan azt sem tudják, hogy ez mi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük