Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan erősítsük az immunrendszerünket ősszel?

Hogyan erősítsük az immunrendszerünket ősszel?

Lassan itt van az ősz és ezzel egy időben megszaporodnak a megfázásos megbetegedések száma.
A gyerekek újra közösségben vannak és egymástól is elkaphatnak vírusokat, bacilusokat, de a felnőtt közösségek sincsenek védve ettől.

Fontos, hogy megerősítsük immunrendszerünket és időben felvegyük a harcot a kórokozókkal szemben.
Már az ősz első hónapjában kezdjük el a vitaminok pótlását. Multivitamin készítmények óriási választéka áll rendelkezésünkre. Fontos, hogyha már betegek vagyunk akkor csak C vitamint szedjünk, függesszük fel a multivitamin szedését, hogy ne tápláljuk a vírusokat, bacilusokat. Ha meggyógyultunk folytathatjuk szedését.
Azt, hogy ki milyen összetételű vitamint szed, meghatározhatja az életkor, a krónikus betegségek megléte. Kérjünk segítséget a gyógyszerésztől.

A multivitaminok mellett célzottan szedhető immunerősítő készítmény is. Légúti megbetegedések kivédésére szoktak kapni gyerekek elsősorban. Fontos, hogy utasítás szerint szedjük, ne hagyjuk abba és csináljuk végig a kúrát.

Fordulhatunk a természet patikájához is.
Termelői mézet tartsunk otthon és ízesítsük vele teánkat. A fokhagyma remek antibiotikus erővel bír, ha nem szeretjük az ízét , vásároljuk kapszula formájában és szedjük rendszeresen. A kamilla gyulladáscsökkentő, a hársfavirág, bodza izzasztó és megfázás esetén kitűnő.

Illóolajokat párologtassunk, a citrom és eukaliptusz együttesen könnyíti a légzést és fertőtleníti lakásunk levegőjét. Szellőztessünk sűrűn, cserélődjön a levegő. Ne fűtsük túl a lakást, a legideálisabb a 22 fok körüli hőmérséklet.
Mozogjunk sokat a szabadban még ősszel, télen is. Sétáljunk, kiránduljunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészségesen télen is

Számtalan táplálékkiegészítő kapható, melyek a megfázás, és egyéb megbetegedések elkerülését ígérik – azonban nem szabad …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük