Kezdőlap » Étel » Hogyan érdemes fogyasztani az olajos magvakat?

Hogyan érdemes fogyasztani az olajos magvakat?

A dietetikus tanácsadók javaslatai alapján még mielőtt olajos magvakat szeretnénk fogyasztani, azaz például diót, mogyorót, vagy mandulát, érdemes őket még fogyasztás előtt beáztatni néhány órára. Ez az idő- attól függően hogy épp mennyire tervezünk előre velük-, lehet akár 5, de akár 12 óra is. Többnyire méret alapján is meg lehet határozni hogy mennyi időre érdemes a magokat beáztatni, kisebbeket kevesebb, nagyobbakat több időre.
Azért érdemes ezt megcsinálni, mert így a magokban található enzimanyagok inaktiválódnak, és ezáltal a szervezetünk könnyebben meg tudja őket emészteni. Érdemes ezen felül még nyersen elfogyasztani őket, hiszen hogyha például hőhatásnak tesszük ki őket, akkor a benne található enzimek, és vitaminok egy része elveszik, és például a telítetlen zsírsavak is károsodhatnak melegedés során. Szintén érdemes ezeket a magvakat rendszeresen fogyasztani, azonban kis mennyiségben. Például együnk heti 4-5 alkalommal, de akkor csak néhány dekagrammot, vagyis csak pár szemet mindegyik fajtából.
Nagyon sokat javíthatunk az egészségünkön, ha valami egészségtelen nassolnivalót kiiktatunk az étrendünkből, és helyette néhány szem magot rágcsálunk el nassként. Érdemes az adagokat csipegetés előtt különvenni, mert ha csak úgy a zacskóból eszegetünk, talán túl sokat eszünk egyszerre, és ez hosszú távon elhízáshoz is vezethet. Érdemes a sós változatokat mellőzni, főként akkor, hogyha magas a vérnyomásunk, inkább ehelyett válasszuk a jól összeválogatott diákcsemegét, melyben mindegyik magból található, de sótlan.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kenyeret egyek?

Gondolatban menjünk el egy nagy hipermarketbe, és látogassuk meg a pékárukat. A legtöbb esetben hatalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük