Kezdőlap » Karrier » Hogyan érd el céljaidat?

Hogyan érd el céljaidat?

Céltudatosság, ambíció. Két olyan fogalom, amit a sikeres üzleti élethez, munkához kapcsolunk. Legtöbbünk fejében megvannak az alapok, mégis út közben elveszítjük az irányt, és mikor visszanézünk, nem értjük, hogyan lehetséges, hogy nem vettem meg az új autómat, nem sikerült kifesteni a szobát, vagy nem sikerült egy vizsga? Néhány hatékony módszerrel könnyebben tudjuk a céljainkat elérni:

Konkrét célokat tűzz ki magad elé: Nem, nem elég az, hogy szeretnék egy új telefont. Pontosan nézz utána melyik típust szeretnéd, mekkora összegért szeretnéd, és válaszd ki a LEENDŐ telefonodat. Így ha legközelebb túlórát vállalsz, vagy az eggyel olcsóbb tésztát emeled le a polcról tudni fogod, hogy miért teszed.

Gyűjtsd össze a céljaidat: Vess számot magadban, hogy mit szeretnél elérni a közeljövőben, illetve a távolabbi időben. Ezeket szépen szedd egy listába – persze miután pontosan meghatároztad, mi az, amire KONKRÉTAN vágysz. Illesz be képeket is a listába, hogy vizuális képet is kapj az áhított tárgyról. Legyen ez az új autó képe, vagy egy tapétaminta az új nappaliba, csak lásd azt, hogy mi is az, amit meg szeretnél valósítani, így mindig lázba jössz, ha meglátod.

Tervezz: Miután elkészítetted a képekkel tűzdelt kívánságlistádat, PONTOSAN határozd meg, hogy ezt mennyi időn belül szeretnéd elérni, és mennyi pénzre lesz szükséged hozzá. Fontos, hogy számolj utána – mennyire reális, hogy x éven belül összeszedsz egy új autóra valót, egy hónapon belül egy új telefonra pénzt? Nem az a cél, hogy csalódjunk, hanem hogy MOTIVÁLJUK magunkat. Ezeket az az adatokat is írd fel a listádra, így érzékelni fogod, hogy mennyit haladtál előre a céljaid elérésében.

Végzetül nyomtasd ki a listádat és tedd egy olyan helyre, ahol napközben többször rápillanthatsz. Rakd ki a hűtőre, az íróasztalod fölé, vagy a határidőnaplód elejére. Így sosem fogod szem elől téveszteni a céljaidat, mindig lelkes maradsz a megvalósításában, ha minden nap látod, mi az, amit te el fogsz érni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük