Kezdőlap » Betegségek » Hogyan előzzük meg betegségeinket?

Hogyan előzzük meg betegségeinket?

Mai rohanó világunkban alig felismerhető a ránk nehezedő, valóságtól távol eső, saját magunk által hordozható betegségeink. Ezért fontos lenne különböző, betegség vizsgálati szűréseken részt vennünk.
Mindenki tisztába van, és elismeréssel támogatja minden ilyen kezdeményezést, hiszen a munkánk elveszítése egy betegség által okozott, munkahely elvesztése igen súlyosan érintene mind annyinkat. Belegondolni is súlyos traumát idéz elő bennünk, éppen ezért inkább felmerül bennünk az, az elszánt elhatározás, hogy elmegyünk különböző egészségügyi betegség megelőzési vizsgálatokra. Ilyen legfontosabb vizsgálatok, közé tartozik, például a rákbetegségeinket felismerő, rákszűrés. Vagy éppen a tüdőszűrés röntgen felvétele, melyet orvosok elemeznek ki, van e valamilyen elváltozás a vizsgált szerveinkben.
Felsorolt betegségek, nagyban függnek az életformánktól, élelmiszer fogyasztásunktól, nem beszélve környezetünk, amiben élünk. Életfunkcióinkat, ami lehetővé teszi azt a tiszta levegőt, amelyet mindenkinek kötelessége, és emberi magatartásával, mindent elkövetünk, hogy vigyázzunk a bennünket éltető tiszta levegőre, amelyet belélegzünk.
Fontos teendőink közé sorolhatnánk a higiéniánkat, nem sajnálni azt a két-három percet igénybe vennünk, hazaérve alapos kézmosást alkalmaznunk lehetőleg meleg vizes, fertőtlenítőszert tartalmazó szappanos oldattal. El kell gondolkoznunk azon, mivel egész napos fertőzésnek vagyunk ki téve, milyen bacilusokat, fertőzéses betegségeket tudunk megelőzni egy kis odafigyeléssel, egy nagyszerű alapos kéztisztítással.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük