Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan előzhető meg a koraszülés?

Hogyan előzhető meg a koraszülés?

Sajnos szinte minden tizedik terhesség koraszüléssel végződik, sokszor ennek semmilyen előjele nincs. Van olyan édesanya, aki terhesség alatt dohányzik, szeszes italt fogyaszt sőt van aki drogozik ezzel előidézve a koraszülést. Ám van aki egészségesen táplálkozik és egészségesen él és sajnos mégis idő előtt beindul nála a szülés. Vannak esetek, amikor még visszafordítható a folyamat, amikor időben észlelik a koraszülés veszélyét, akkor a szülészorvos általában szigorú fekvést rendel el.

Ha ez nem segít akkor elrendelheti gyógyszer alkalmazását, és fokozott figyelmet kell fordítani a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre is. A nem megfelelő mennyiségű folyadékpótlás ugyanis méhösszehúzódásokat eredményezhet, ami pedig koraszüléshez vezethet. Figyelni kell viszont arra, ha a panaszok nem szűnnek meg ezek hatására sem, akkor mindenképpen jelezni kell a kezelőorvosnak, mert lehetséges, hogy kórházi befekvést fog előírni és ott pedig infúzió segítségével megpróbálják késleltetni a szülés beindulását.

A 32. hét előtt beinduló szüléseknél steroidot adnak, hogy felgyorsítsa a magzat tüdejének kifejlődését és ezzel minél nagyobb legyen az életben maradási esélye. Fontos odafigyelni a kismamáknak, hogy ha az orvos fekvést rendel el, akkor azt be kell tartani, még akkor is, ha nehéz, hisz ezzel akár hetekkel meghosszabbíthatjuk a magzat benn maradását és minden hét ilyenkor fontos a fejlődése számára. A 36. betöltött hét után már nem számít egy csecsemő kora szülöttnek, akkor már nem is kell koraszülöttosztályon elhelyezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy éves lett !

Micsoda nagy dolog , ha gyermekünk betölti az egy éves kort . Tortát , szülinapi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük