Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell lenni. Mivel az egyes tételek könnyedén elszállhatnak, illetve gyakran vásárolunk csakis impulzusból, vagy azért, mert valahol váratlanul extrém jó árat találtunk, a kiadásokat érdemes tételesen vezetni.
Először is szerezzünk be egy füzetet, vagy még jobb, ha egy apró noteszt veszünk, direkt erre a célra. A naptár elejébe vagy más szabad helyre vezessük fel a tervezett költségvetést, amilyen részletesen csak tudjuk. Ne feledkezzünk meg a kiadásokra áldozható pénzösszegek feltüntetéséről sem. Ha ez nem egy összegben áll a rendelkezésre, akkor a legjobb, ha úgynevezett cash-flow táblázatot csinálunk, vagyis megjelöljük, hogy pontosan mikor jutunk pénzhez. Például felvezethetjük, hogy havonta 30.000-et fordítunk a fizetésünkből a munkára.

A naptár részben jegyezzük fel az aktuális naphoz, ha vásároltunk valamit, árajánlatot kaptunk, vagy megszereztük egy szóba jöhető szakember telefonszámát. A kiadásokat havi rendszerességgel összesítsük, így azt is követni tudjuk, hogy betartottuk-e a havi költségkeretet. Ha váratlan költség keletkezik, akkor se érezzünk lelkifurdalást. Ha impulzusvásárlás volt, akkor fogadjuk el, hogy ez bizony néha megesik, és örüljünk neki, hogy a lakás egyik-másik részletéről nem a megszorított nadrágszíj, hanem sokkal jobb érzések fognak társulni. Ha valami szükséges kiadással futottunk össze, akkor pedig vezessük fel a tételt a kiadási rovatba, és nézzük át, van-e rá forrásunk. Ha nincs, gondoljuk át, hogy tényleg szükséges-e még erre is költenünk, és ha igen, akkor hol tudjuk megfogni a rávaló összeget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tervezzük a vízvezetékek olcsó átalakítását?

A legtöbbször, ha fiatalok költöznek egy nem újépítésű házba, a felújítás során mindenképp szükség lesz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük