Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan éljünk egészségesen? Gyümölcsnapok

Hogyan éljünk egészségesen? Gyümölcsnapok

Augusztusban minden vegetáriánus fölségesen érezheti magát, hiszen mindenféle zöldségből, gyümölcsből terített asztal várja. De akik még fogyasztanak húst, azoknak is ajánlott, hogy minél több friss és érett zöldséget és gyümölcsöt egyen, mert ezek segítségével nagyrészt ellensúlyozhatják a húsfélék vélt vagy valós ártalmas hatásait, méregteleníthetik szervezetüket.
Aki teheti, tartson gyümölcsnapot vagy többnapos gyümölcskúrát. Ilyenkor mindig egyfajta gyümölcsöt együnk.

A gyümölcskúra megújítja a szervezetet, növeli ellenállását, segíti a salakanyagok kiürülését, és ezáltal megszépíti a bőrt, megelőzi és gyógyítja a betegségeket, az ember szellemileg és testileg frissnek, fiatalnak érzi magát.
A gyümölcsnap azt jelenti, hogy egyfajta, friss, érett gyümölcsöt eszünk egész nap. A napi adag egy kilótól akár két és fél kilóig is terjedhet, öt részre elosztva. Esetleg barna kenyérrel egészítjük ki, ízlés szerint. Gyümölcsnapot hetente tarthatunk, sőt, ajánlatos tartani. Javasolt havonta egyszer néhány napos, és évente egyszer két-három hetes gyümölcskúrát tartani, egészségünk megőrzéséért.

Ezt fokozatosan vezessük be. Az első héten csak reggelire együnk gyümölcsöt, a többi étel legyen a megszokott, ilyenkor lehetőleg zöldségféléket fogyasszunk a kúra ideje alatt.
A második héten már a vacsora is lehet gyümölcs, a harmadik héten pedig négyszer vagy ötször napjában csak gyümölcsöt fogyasszunk. Ezután szintén fokozatosan néhány nap alatt vissza lehet térni a megszokott étkezéshez.
A gyümölcsnapok tartására különösen alkalmas az alma (vértisztító,májműködést segítő), a körte( vesebetegeknek, reumára,érelmeszesedés ellen), a szőlő (méregtelenítő, erősítő), a dinnye, de tulajdonképpen bármely gyümölcs.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük