Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan éljük túl a hétköznapokat

Hogyan éljük túl a hétköznapokat

A hétköznapok elég unalmasak és ugyanolyanok sokunk számára. Reggel megszólal az ébresztő óra, fáradtan és kialvatlanul felkelünk, és este beesünk az ágyba. Itt van pár apró tipp, amivel megpróbálhatod túlélni a monoton hétköznapokat:

Mikor felkelsz, és azon jár az eszed milyen rettenetes napod lesz, már vesztettél. Ha mindig a rosszat várod és amiatt izgulsz, sok energiát veszítesz. Érdemes egy jó pontot találni a napodban, még ha az csak a hazaérkezés is. Bármilyen nehéz is azért érdemes valami kreatívabb jutalmat vagy vidító pontot találni, mint az ágyba kerülés. A lényeg a motiváció.

Ha lendületben vagy próbálj meg túlesni mindenen. A halasztás veszélyes dolog és akkor csaphat le mikor nagyon el vagy foglalva. De ha nem tudsz nekivágni a teendőknek, akkor pihenj. Lehet, hogy időbe kerül, viszont sokat javít a hangulatodon. Az mindenképp rosszat tesz, ha erőltetünk valamit. A végeredmény is rossz lesz és hosszú távon nagyon kimerít. A legtöbb telefonban van feladatlista vagy jegyzet alkalmazás. Írjunk le mindent, amit el kell végeznünk, hogy jobban átlássuk menyit kell ma elvégeznünk a feladatok közül.

Hallgass zenét! Nem véletlen, hogy olyan sokan fülhallgatóval a fülükben járnak. Kicsit elterel és kikapcsol. Ha munka közben szöveg nélküli, nyugodt zenét hallgatsz, talán könnyebben mennek majd a dolgok.

Játssz valamilyen számítógépes játékot! Egy sűrűbb héten nehéz rá időt szakítani, de egy jó játék kicsit kiszakít a valóságból. Utána vissza kell lépni a valóságba, de jó pihenés és motivál arra, hogy kész legyen a napi lista.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük