Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan együnk egészségesen kismamaként?

Hogyan együnk egészségesen kismamaként?

A kismamák a babavárás kezdeti időszakában is jelentős változáson mennek át, nem csak a test mélyén, hanem külsőleg is átalakulnak. Arcuk teltebbé válik, egészségtől ragyogó, szemük csillogása elárulja anyai örömeit.
A kismamák egészséges kisbabára vágynak, szellemileg és testileg egyaránt, ezért nem lehet elég korán elkezdeni az egészséges étkezést, egészséges életvitelt, hogy ezzel is biztosítsa leendő babája tökéletes fejlődését, illetve megalapozza egészségének későbbi alapjait is.
Ha tervezett babát szeretnénk, akkor pár hónappal a fogantatás előtt tisztítsuk ki szervezetünket alaposan a méreganyagoktól, választhatunk sokféle méregtelenítő kúrát, például léböjt-kúrát, gyümölcskúrát, vagy gyógynövényteás-kúrát, vagy ezek egyvelegét.
A várandóság alatt a kismama teste táplálja és védi a babát, ezért nem mindegy mit eszünk, iszunk, mert a baba ezekből a tápanyagokból építi fel szervezetét.
Figyeljünk arra, mit kíván meg a saját szervezetünk, de a túlzásoktól is óvakodjunk.
Saját és a baba egészsége miatt együnk kevesen finomított élelmiszert, például kevesebb lisztet, cukrot. Helyettesíthetjük is őket mézzel, barnacukorral, és teljes kiőrlésű gabonával.
Együnk sok gyümölcsöt, akár aszalt formában is, ezek édességhelyettesítők is lehetnek, vagy chipsz helyett is fogyaszthatjuk.
Fokozott figyelmet szenteljünk az életfontosságú vitaminoknak: cink, kalcium, magnézium ( így több esélye van egészséges súlyú babát világra hozni), a rendellenességek a rendszeres folsav, és A-vitamin szedésével elkerülhető, a jód is nagyon fontos a szervezetnek, hiánya komoly betegségekhez vezethet, illetve maga a jód a baba szellemi fejlődésének elengedhetetlen.
Természetesen az összes vitaminra és ásványi anyagra szüksége van mind a kisbabának, mind az édesanyának, szerencsére ma már összetett vitaminkomplexeket lehet kapni, kimondottan a várandós anyukák nagy örömére.
A mozgás se maradjon ki életükből, a mozgással jelentős oxigénbevitelt érünk el, ez szintén jótékonyan hat a baba fejlődésére, illetve egészségesen tartja a kismamát is. Jógázzunk, sokat sétáljunk, kiránduljunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Óvodaválasztás szempontjai

Az óvodaválasztás a legtöbb család számára nagy fejtörést okoz, hiszen általában- ha a gyermek nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük