Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan egyeztessünk interjút?

Hogyan egyeztessünk interjút?

Optimális esetben a kiküldött önéletrajzok után nem sokkal várható már az első interjú időpontok egyeztetése. Számítsunk azonban rá, hogy hacsak nem valamilyen rendkívül keresett szakmában, esetleg nagyon magas pozícióban szándékozunk elhelyezkedni, akkor a kiküldött önéletrajzoknak csak a töredékére fog válasz érkezni. Ez arányait tekintve kb. azt jelenti, hogy a jelentkezések 10-12 %-ára érkezik válasz összesen, kb. 5-6 %-ra tehető a a pozitív reakciók aránya, vagyis amikor interjúra hívnak.
Ez történhet telefonon is és e-mailben is. A legfontosabb, hogy a kapcsolatfelvételkor tökéletesen azonosítani tudjuk, hogy melyik elküldött jelentkezésről, melyik cégről vagy szervezetről van szó. Ha a bemutatkozáskor ezt elfelejtettük megkérdezni, akkor még menthető a helyzet azzal, ha megkérdezzük, helyileg pontosan hová menjünk. A megadott címből már visszakereshető a cég. Fontos, hogy mindig felírjuk a megadott adatokat, megbeszélt időpontot, biztos, ami biztos alapon. Kérdezzük meg azt is, hogy fel kell-e csengetni az irodába, vagy hogy a portásnál pontosan, név szerint kit keressünk.
A telefonos beszélgetés ideje alatt viselkedjünk úgy, ahogy az interjún is tennénk. Először is iktassuk ki a zavaró hangokat, mint például a tévé, vagy hagyjuk el a forgalmas, beszélgetéssel terhelt környéket. Erre az időre nyugodtan kérhetünk egy perc türelmet. A beszélgetés során legyünk összeszedettek, ha kell, használjuk a szakmai nyelvezetet. Ha szükséges, kérjük, hogy vegyék figyelembe a munkaidőnket, az időpontot pedig igazítsuk a közlekedési lehetőségeinket. Ha felajánlják, hogy több időpontból választhatunk, akkor igyekezzünk a lehető legkorábbi verziót választani, ugyanis könnyebb megjegyezni az első embert, mint a tizenkettediket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük