Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan döntsük el mikor menjen külön egy gyermek?

Hogyan döntsük el mikor menjen külön egy gyermek?

A szülést követően talán célszerűbb, ha egy szobába kerül a baba a szülőkkel. Egyrészt az édesanyjának is kényelmesebb, ha ott van mellette a bab minthogy minden egyes kis sírásért át kelljen mennie egy másik szobába. A csecsemő pedig így látja édesanyját és ez biztonságérzetet ad számára. Persze arra figyeljünk, hogy maradjon meg nekünk is egy kis saját zóna, hogy kényelmesen tudjunk pihenni.
Elég a gyereket később különtenni, hogy mikor ez nagy kérdést jelent szinte minden szülő számára.
Van aki azt mondja, minél előbb különkerül egy baba annál jobb, van aki csak hároméves kora körül dönt úgy, hogy már elég nagy ahhoz, hogy egyedül aludjon. Semmiképpen nem szabad erőltetni a különalvást, az nem megoldás, ha erőszakkal próbáljuk ezt megtenni és semmiképpen ne egyik napról a másikra tegyük. Érdemes először megcsinálni a pici saját kis szobáját, kifesteni és berendezni, ha már nagyobb akkor hagyjuk ő is had szóljon bele mégis milyen szobát szeretne és próbáljuk felhasználni az ő ötleteit, kéréseit is. Így tényleg a sajátjának fogja érezni a szobát. Először csak nappal legyen ott a gyerek ilyenkor hagyjuk magára had játsszon egyedül, de az ajtót ne zárjuk rá.

Estére viszont még engedjük, hogy velünk aludjon, hacsak ő nem akarja másképpen. Előfordulhat az is, hogy annyira jól érzi magát saját szobájában, hogy magától dönt úgy, hogy ott szeretne aludni, ezt mindenképpen engedjük meg neki, még akkor is ha tudjuk, hogy az éjszaka közepén átfog pakolni hozzánk. Így kialakul benne az, hogy nem útban van, hanem saját szobája van.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük