Kezdőlap » Esküvő » Hogyan döntsük el, kit hívjunk meg az esküvőre?

Hogyan döntsük el, kit hívjunk meg az esküvőre?

Egy szerelmespár életében az esküvő az egyik legfontosabb napnak számít. Természetes, hogyha olyanokkal szeretnék tölteni, akik számukra fontosak. De mi van azzal, amikor a szüleink ismerőseit, vagy éppen a rég nem látott unokatesókat „kell” meghívnunk, akikkel évek óta nem találkoztunk már? Más szóval: kit hívjunk meg az esküvőre?
Van az a kategória, ami egyértelmű: a családtagok és barátok, akikkel napi, heti, vagy legalább havi kapcsolatban állunk. Nekik természetesen ott a helyük ezen a fontos napon. Azok, akikkel évente kétszer-háromszor találkozunk már a meggondolandók táborát erősítik. Ha úgy gondoljuk jó a kapcsolatunk ezekkel az emberekkel, de pusztán a távolság, vagy elfoglaltságaink miatt nem tudunk több személyes találkozót összeegyeztetni, akkor ez egy tökéletes alkalom, hogy ismét találkozzunk. Ha viszont az a néhány találkozó is kényszeres, és ünnepekkor vagy egyéb fontos eseményekkor történik, akkor ne erőltessük a dolgot.
A munkatársaknak is csínján küldjünk meghívót. Nem mindegy, hogy valakivel szimplán csak jó együtt dolgozni, vagy több egy egyszerű munkatársnál. Utóbbiakat szívesen látjuk természetesen, de a „kötelező” köröket ne fussuk le azokkal, akik mindössze 6-8 órában elviselhetőek számunkra.
A szüleink, nagyszüleink ismerősei egy külön téma. Ha nagy esküvőt szeretnénk, és elfér plusz néhány fő, akkor gondoljunk ezekre az emberekre is. Ha viszont meghitt ünnepséget tervezünk, akkor kérjük meg családtagjainkat, hogy illedelmesen hárítsák az effajta közeledéseket ismerőseik részéről.
Ami még gondot okozhat, hogy vendégeink partnerével milyen kapcsolatban állunk, vagy éppen, nem állunk. Amikor egy barátnőnket vagy barátunkat meghívjuk, hogy vegyen részt életünk eme fontos eseményén, nem biztos, hogy az alig két hete megismert „kedvesét” is szívesen látnánk. Ilyenkor személyesen kezeljük a problémát, és üljünk le az érintettekkel, tisztázva minden körülményt.
Természetesen igyekezzünk nem megbántani senkit sem, és udvariasan intézni ezeket a helyzeteket. Arra viszont feltétlenül gondoljunk, hogy ez a nap a párról szól, és arról, hogy ők a lehető legjobban érezzék magukat. Az a legfontosabb tehát, hogy a számukra fontos emberek jelen legyenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyibe kerül egy esküvő?

Házasodni nem olcsó, szokás mondani, pedig de, az. Sőt, házasodni ingyen van: munkaidőben az önkormányzaton …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.