Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan díszítsünk fahéjjal?

Hogyan díszítsünk fahéjjal?

A fahéj nemcsak azért univerzális fűszer, mert szinte mindenféle ételt lehet vele ízesíteni, hanem azért, mert kiváló dekorációs kellék lehet karácsonykor. Habár a fahéj illatáról mindenkinek a mama –féle almáspite, vagy a forralt bor jut eszébe, pontosan emiatt az illat miatt érdemes a fahéjat díszítésre is használni, mert olyan szép emlékeket idéz fel bennünk.
Ahhoz, hogy ebből a százforintos fűszerből ízléses karácsonyi dekoráció váljon, csak néhány jó ötletre, és pár kiegészítő elemre lesz szükség. Ezeknek a fahéjas dekorációknak az egyszerűség, de mégis látványosság a közös jellemzőjük. Vegyünk például elő néhány fahéjrudat, fektessük egy kis karácsonyi szánra, tegyünk alá fenyőágakat, és kössük át egy masnival. Ugyancsak jó megoldás, ha valamilyen piros anyagból kivágunk egy csillagot, arra ráfektetünk néhány fahéjrudat, arra ráteszünk egy piros almát, megszórjuk porcukorral, vagy lefújjuk kissé hósprayvel a havas hatásért, és ráteszünk még néhány szegfűszeget és csillagánizst. Ez a kis kreáció akár az ebédlőasztal ünnepi dísze is lehet.
Szintén illatos, mégis szép dekoráció készíthető néhány természetes anyagból: ehhez vegyünk egy ünnepi hangulatú müzlistálkát, halmozzunk bele gesztenyét, mogyorót, csillagánizst, egy-egy szárított alma és narancskarikát, és szúrjunk bele fahéjrudakat. Az utóbbi díszt akár 5 perc alatt el is készíthetjük, és igazán nem kerül sokba, csak egy jó ötlet, és némi hozzávaló szükséges hozzá. A dekorációkhoz párosíthatunk még narancsot, szegfűszeget és bármit, ami a karácsonyt idézi.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen szilveszteri meghívókat készíthetünk?

Habár napjainkban már szinte mindent az interneten keresztül intézünk, ezért sokszor megfeledkezünk a hagyományos megoldásokról …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük