Kezdőlap » Karácsony » Hogyan díszítsük a karácsonyfánkat?

Hogyan díszítsük a karácsonyfánkat?

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen karácsonyfát szeretne látni az otthonában. Azonban van néhány apróság, amit jó lehet betartani, pláne ha gyerkőc is van a családban

A karácsonyfát mindenki másképp díszíti egy azonban egyezni szokott: élvezik ezt a programot. A legjobb, ha a gyermekünk is részt vesz díszítésben, de ehhez pár dolgot figyelembe kell venni.

A legfontosabb: minden évben ellenőrizzük az izzósor állapotát. Hibás, sérült izzó tüzet okozhat, vagy ha rosszul ér hozzá a pici, akkor áramütés érheti. Minden évben minden karácsonyfán – a csillagszóró mellett – az izzósor a legveszélyesebb. Ha már a csillagszóróról van szó: sose akasszuk a fára a csillagszórót. Nem tudhatjuk, hogy a fa mennyire van kiszikkadva, akár könnyen meg is gyulladhat. Arra is figyeljünk, hogy a szőnyeg, vagy egyéb tárgy, ahova a csillagszóró parazsa hullik ne gyulladhasson ki.

A fa felállítását követően kezdjük a díszítést a műanyag/üveg girlandokkal, ha van. Ezt azért szükséges előbb feltenni, mert jobban el is osztható a fán arányosan ekkor még, illetve ha már vannak díszek a fán, akkor könnyen leverhetnénk azokat.
A girlandok után következzenek az üveg/törékeny díszek. Ezek gondosságot igényelnek, nézzük ki azokat az ágakat, amelyek akár egy hét múlva is stabilak lehetnek és nem csúszik le róluk a díszünk. Ezeket sose akasszuk az ág végére és a fa legaljára se, ha kisállatunk van a lakásban.
Később feltehetjük a műanyag/fa/papír stb. díszeket is, ezeket már nem kell annyira felügyelni, de igyekezzünk, hogy mégse eshessenek le ha van rá mód, mert esetleg zuhanás közben összetörnek valamit.

Ha a díszek felkerültek jöhet az izzósor. Helyezzük fel nagyjából, majd kapcsoljuk be, hogy lássuk, hol szükséges megigazítani az arányosság kedvéért.

Ez a sorrend a legpraktikusabb. Persze ha gyerkőcök is vannak, akkor ez nem biztos, hogy ilyen flottul megy, de nekik is el lehet mondani, hogy mit miért csinálunk és ha kialakul a rituálé, megjegyzik és minden évben követni fogják azt.

Ha van nagyon pici gyermek a családban (1-5 éves kb) akkor sose tegyünk a fára szaloncukrot. A kicsik még nem biztos, hogy megértik, hogy a fa könnyen dől vagy a dísz lehullik és egy óvatlan pillanatban szeretnének egy kis nassolni való lekapni a fáról.

Még egy utolsó tipp: ha lehet, kössük ki valamihez a fát. Például egy fűtőcső nagyon alkalmas lehet erre. Ez azért jó, mert ha valaki mégis véletlenül neki menne, cica feldöntené, akkor is megakadályozzuk a teljes borulást és az értékes díszek elvesztését

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük