Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan díszítsük a gyerekszobát biztonságosan?

Hogyan díszítsük a gyerekszobát biztonságosan?

A babaszoba minden szülő életében központi helyet foglal el, hiszen legalább 8-9 hónapjuk van, hogy tervezgessék és közösen kialakítsák a kicsi életterét. Gyakori, hogy tematikus mintát vagy színeket választanak. Mielőtt azonban nekiállunk barkácsolni és festeni, érdemes átgondolni a biztonsági szempontokat is.

Az újszülött esetében nem sok veszélyforrás van még. Ügyelni kell rá, hogy a kiságyból ne fordulhasson ki, a fejét ne üthesse be az ágy rácsaiba. Érdemes tehát puha, vastag fejvédőt szerelni a rácsokra, és figyelni rá, hogy az ágy mindig a megfelelő magasságba legyen állítva.
Az ágy fölé gyakran szoktak forgó, mozgó, lógó játékokat szerelni. Figyeljünk rá, hogy ezt a baba kézzel ne érje el, nehogy magára rántsa a tartóval együtt. Ne szereljünk a baba által elérhető területekre gyöngyös, flitteres, szöszölődő dolgokat, mert ezek fulladást okozhatnak, ha a kicsi kezébe kerülnek és véletlenül lenyeli őket.

Ha a baba már egy kicsit nagyobb és mozgékonyabb, sokat közlekedik a padlón is, akkor nagy figyelmet kell szentelni a földön található dolgokra. A szőnyeg legyen csúszásmentes, de puha, a bútorok sarkát és éleit kerekítsük le, vagy tegyünk rá élvédőt. A szekrényeken és polcokon lévő tárgyakat úgy helyezzük el, hogy még rángatás hatására se zuhanjanak rá a gyerekre.
Ügyelni kell az elektromos berendezésekre is. A villanyszerelési üzletekben kapható a konnektorokba helyezhető védőkupak, ami megakadályozza az áramütést. A lámpákat és világítótesteket úgy kell elhelyezni, hogy a kisgyerek ne ránthassa magára őket, különösen, mert az üveg búrák és az izzók megvághatják.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük