Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan dekoráljunk falat tengeri szivaccsal ?

Hogyan dekoráljunk falat tengeri szivaccsal ?

Egy éles ollóval vágjunk le a szivacsból kb. 30 mm széles csíkot és tegyük félre, mert erre csak a lábazat és a mennyezet festésénél lesz szükségünk. Takarószalaggal ragasszuk körbe a festendő területet. Egy nagy ecset segítségével fessük le a falakat kréta kék matt emulzióval és hagyjuk száradni, ha szükséges, fessük át még egyszer.

Ezután egy festékestálcára öntsünk egy kevés krémszínű emulziót és töltsünk meg vízzel egy festékes vödröt. Hígítsuk fel az emulziót feleannyi vízzel és alaposan keverjük meg. Mártsunk a vödör vízbe egy egész tengeri szivacsot, majd nyomjuk ki belőle a felesleget, hogy csak nedves maradjon.

A szivacsot nyomkodjuk bele a felhígított emulzióba próbáljuk meg a szivacsnak csak azt az oldalát befestékezni, amelyikkel a falat fogjuk bepamacsolni, különben csupa festék lesz az egész kezünk. Egy száraz, szöszmentes rongyon nyomkodjuk ki a felesleges festéket, ettől a felpamacsolt emulzió könnyű textúrát kap majd. Nyomkodjuk a falra a szivacsot, felül kezdjük el és lefelé haladjunk. Könnyed mozdulatokkal dolgozzunk és ügyeljünk rá, hogy ne préseljük össze a szivacsot. Folytassuk végig a festendő felületen, vigyázzunk arra , hogy ugyanott kétszer ne fessünk .
Végül a levágott szivacsdarabbal folytassuk a festést a mennyezetnél illetve a sarkoknál. Természetesen ezt a hatást elérhetjük az ajtóknál is. Ott a legutolsó művelet az hogy lelakkozzuk vagy valamilyen más eljárással moshatóvá tesszük a felületet. Ha a szivaccsal kék színűre festettük a falakat akkor nagyon szépen mutat mellette a lilás árnyalat. Tengeri szivacsot könnyen beszerezhetjük valamelyik nagyobb kozmetikai üzletben .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük