Kezdőlap » Kert » Hogyan csináljunk vízi játékot a kertbe ?

Hogyan csináljunk vízi játékot a kertbe ?

A teraszon elhelyezett kutak és vízi játékok vonzó elemei a környezetnek, növelik a szabadban tartózkodás örömeit, és kedvezően alakítják nyáron a mikroklímát. Az állandó vízpárologtatás hűti a levegőt és növeli a környezet nedvességtartalmát. Az állandó vízcsobogás nyugtatólag hat az ember idegrendszerére és kedvezően csillapítja a stressz hatásait. A művészien kialakított díszkutak elbűvölik a szemlélőt. az állandóan mozgó víz és a szépen telepített növényzet tetszetős egységet alkot. A teraszon elhelyezett vízi játékokban és kutakban a víz állandó mozgásban van.

A szivattyút az edény aljára szerelik, az edény tetejét zárólap zárja le. Ezen helyezik el a szórófejet, amelyből a víz állandóan lövell felfelé, majd visszacsorog az edény aljára, hogy a körfolyamatba ismét visszakerüljön. Általában a növényzettel beültetett teraszkutakat is felszerelik egy látványosabb vízszóróval és víz alatt szivattyúval. A növényzetet külön erre a célra gyártott vizes edénybe ültetik.

A kutat körülvevő faburkolat csak díszítés. Ahol kevés hely áll rendelkezésre, ott lehetőség van kerámiakút elhelyezésére. Itt a szivattyú a szökőkút lábrészébe van beépítve. A kisebb díszkutakat is érdekesebbé lehet tenni, ha víz alatt lámpákkal megvilágítjuk. A kerti közlekedőutak mentén elhelyezett malomkőkút szépen illeszkedik a zöldellő pázsitba. A víz a kő közepén lévő lyukból tör fel, majd a kő felületén folyik vissza. A szemlélő részére láthatatlan, hogy a szivattyút a kő alá helyezett műanyag edénybe szerelték be.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ültessünk kivifát

A kivi hazánkban is termő gyümölcs, amelyet akár saját kis kertünkben is megtermelhetünk. Ha szeretnék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük