Kezdőlap » Kert » Hogyan csináljunk lepkehálót a gyermekeinkkel?

Hogyan csináljunk lepkehálót a gyermekeinkkel?

Sokszor bajban vannak a családok, hogy mivel is kössük le a gyermekünk, milyen dolgokat találjunk ki, amit közösen tudunk csinálni,akár legyen az kislány vagy kisfiú.
Tavasszal sok lepke kering, száll a tiszta meleg tavaszi időben a gyerekek szaladnak és szeretnék megfogni. Ezért csináljunk házilag lepkehálót, készülve a tavaszi lepke vadászatra.
Elsősorban válasszunk olyan hálót amely nem feltűnő, de ne is legyen fehér.Ajánlani a szürkét vagy a barnát ajánlanám. A nyélhez használj könnyű, de nem nagyon erős botot, hogy könnyen tudj vele a lepke után nyúlni, erre a célra a legjobb a bambusz. A nyél hossza legyen kb. 120 cm.
Hajlítsunk egy 30 cm átmérőjű drótot,a drót mindkét végénél hajlíts kb 10-15 cm párhuzamos nyelet kapjunk amelyet a bot végére erősítünk majd. Az így kapott nyelet erősítsük a bothoz akár dróttal vagy spárgával Majd esetleg ha van otthon szorítógyűrű azzal meghúzhatjuk biztosabbra.
Következő lépésként, a hálót erősítsük a drót gyűrűhöz. Fogjunk egy nagy tűt és olyan cérnát vagy damilt ami könnyű és varrjuk a hálót a már kialakított gyűrűre.
Ezzel készen is van a lepkeháló. Ha megfogunk egy lepkét akkor rövid ideig magunknál tarthatjuk, de ügyeljünk arra, hogy elegendő levegőhöz jusson. Ilyenkor megfigyelhetjük illetve lefényképezhetjük.
Végül a legkönnyebben úgy tudunk megfogni egy pillangót anélkül hogy megsérthetnénk, hogy az elkészített hálóba teszünk egy műanyag poharat és megvárjuk míg a pillangó magától beleszáll a hálóba.
Sok Sikert az elkészítéshez és a pillangó fogáshoz!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látvány-madárodút?

Mikor az ember mesterséges odúkat helyez ki a kertbe a madarak számára, a legtöbbek fejében …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük