Kezdőlap » Karrier » Hogyan beszéljünk az ügyfelekkel?

Hogyan beszéljünk az ügyfelekkel?

Aki call-centeres, vagy olyan adminisztratív feladatot lát el egy cégnél, ahol sok ügyféllel kell beszélni, az bizonyára már elgondolkodott azon, hogyan is kell ténylegesen beszélni az emberekkel. Egy biztos szabály van, mindig legyünk kedvesek. Mivel minden ember más módon reagál minden egyes megkeresésre, így nincs általános szabály, hogyan kell beszélni egy-egy emberrel. A legtöbb esetben a kommunikációt mint magát a cégnél tervezik meg, majd ezután következik az embereknek egy hosszabb-rövidebb oktatás, ahol bevezetik őket a cég kommunikációs rejtelmeibe.

A kedvesség a legfontosabb, hiszen ha ismeretlenül keresünk meg valakit egy adatbázisból, akkor az olyan mintha spam levelet küldtünk volna neki, telefonos munkánál viszont annyi a különbség, hogy itt személyesen beszélünk az emberekkel, halljuk a hangjukat, és halljuk hogyan reagálnak arra, hogy ha megkeressük őket. Mivel nem számítanak a hívásra, kéretlenül hívtuk fel őket, így elsősorban mindig nagyon kedvesnek és készségesnek kell lennünk, hiszen ezzel kell kompenzálni azt, hogy mi csak úgy felhívtuk őket bármiféle előzetes kommunikáció, vagy megkeresés nélkül.

Ez nagyon fontos, mert ha egy kellemes, kedves hangot hallnak meg az emberek az első pillanatban, akkor inkább fogják végig hallgatni, hogy mit is akarunk mondani, ajánlani vagy éppen eladni nekik. Az már más dolog, hogy vevők lesznek-e rá, de egy tény, hogy egy hirtelen jött kellemes hang hatására bizonyosan végig fognak minket hallgatni, és sokkal nagyobb az esély arra, hogy el is tudunk nekik adni valamit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Rippel fivérek

Koránt sem szokványos gyerekkoruk volt Rippel Feriéknek. “A játszótér egyik pingpongasztaláról ugráltak a másikra, s …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük