Kezdőlap » Karácsony » Hogyan béküljünk ki szeretteinkkel karácsonykor?

Hogyan béküljünk ki szeretteinkkel karácsonykor?

Karácsony az év legmeghittebb, legszebb ünnepe. Ilyenkor, aki csak teheti családjával, barátaival tölti az ünnepeket. Előfordulhat azonban, hogy egy- egy régi sérelem, egy korábbi veszekedés, sértettség eltaszít tőlünk egy hozzánk nagyon közel álló személyt. Ahogy ülünk a karácsonyi vacsoránál, vagy bontogatjuk az ajándékokat, talán titkon hiányzik is, de sértettségünk nagyobb annál, mintsem ezt bevalljuk. Pedig tehetnénk a hiány ellen, megpróbálhatnánk a sokszor lehetetlennek tűnő feladatot, újra a megszokott székre ültethetnénk, nevethetnénk a viccein, mesélhetnénk neki gyermekünkről. Tegyük fel a kérdést: Biztosan ekkorát vétett? Nem voltunk túl szigorúak?
Ha úgy érezzük, hogy a régi sérelem már nem is akkora horderejű és csak makacsságunk és önérzetünk az oka, hogy a dolog idáig fajult, akkor itt az ideje, hogy cselekedjünk!
Ne várjunk a másik félre, tegyük meg az első lépést! Próbáljuk meg felhívni és egy találkozót kérni lehetőleg semleges helyen. Ha belemegy, szinte nyert ügyünk van. Ha hajlandó megjelenni, az azt jelenti, hogy mi is ugyanúgy hiányzunk neki.
Ne feszegessük a múltat, a régi konfliktus biztosan szóba jön, de utaljunk rá, hogy ezt mi már régen lezártuk, továbbléptünk. Ne essünk abba a hibába, hogy fél óra múlva egy semmiségen megint felkapjuk a vizet, ne felejtsük el: békülni jöttünk! Meséljünk magunkról, családunkról és arról, hogy milyen jó lett volna, ha ezeket az élményeket együtt élik át. Őszintén mondjuk el, hogy azért kerestük fel, mert hiányzik és szeretnénk, ha újra a család része lenne.
Bocsánatot kérni, avagy megbocsátani nem könnyű dolog. De ha a sértettséget egy kicsit félretesszük, magunkba nézünk és úgy érezzük, hogy nagyon hiányzik, akkor nem szabad várni. Az emberi élet mulandó. Lehet, hogy évek múltán, a karácsonyi vacsoránál már nem érzünk haragot, de akkor már elkéstünk és az üres szék már örökre üres marad…Ne késlekedjünk hát!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük