Kezdőlap » Családi élet » Hogyan befolyásolnak bennünket a hold állásai?

Hogyan befolyásolnak bennünket a hold állásai?

A régi időkben vallási jelentősége volt a holdnak. Voltak népek, akik elnevezték, mint például a görögök Szelénének a rómaiak pedig Lunának. A hold mindig is misztikusságot sugallt az embereknek. Valójába tényleg hat az emberi szervezetre, mint a tengerre is az apály és dagály keletkezésében is közreműködik.

A holdállások 2-3 napig tartanak és három különböző állás van. Az újhold, amikor a hold a Nap és Föld között van. Ekkor lehetőség van újrakezdésre és megújulásra, ilyenkor nagy elhatározásokat tehetünk, és a munkában is jobban teljesíthetünk. Különböző meditációs gyakorlatokkal kiűzhetjük a lelkünkben lakozó fölösleges félelmeket és érzelmeket.3 nap elteltével következik a növekvő hol, ilyenkor vigyázni kell az evéssel, mert, ahogy nő a hold, úgy nőhet a testsúlyunk is.

Itt a hold egy része már a nap felé fordul. Ekkor érdemes olyan elképzeléseket elkezdeni, amikhez sok kitartás, bátorság és szerencse kell. A hold hatása ilyenkor már egyre erősebb, sokkalta motiváltabbak vagyunk, hogy végre elérjünk bizonyos célokat. A növekvő hold kiteljesedése után teli hold lesz, már teljesen a nap felé fordul a hold. Sokan álmatlansággal küzdenek ilyenkor, innen is megfigyelhető a hold biztos hatása az emberi szervezetre.

A teljesítőképességünk csúcspontja, ilyenkor még a fogamzáskészség is megnő. És végül a fogyó hold következik a megpihenés és feltöltődésnek az ideje. Új terveket szövögethetünk és elűzhetjük a károsnak vélt energiákat is. Naptárunkba előre is feljegyezhetjük a hold állását, ha fogyni szeretnénk vagy tisztítókúrát, netán babát, így tudni fogjuk, hogy mikor érdemes belekezdeni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük