Kezdőlap » Családi élet » Hogyan ápoljuk a barátságot?

Hogyan ápoljuk a barátságot?

A mai rohanó világban, minden fel van gyorsulva, reggeltől- estig be van osztva minden percünk. Sokszor úgy érezzük, jó lenne, ha kettő lenne belőlünk, nem kellene ennyi felé szakadni, könnyebben elvégezhetnénk mindennapi feladatainkat.
Ez az életmód – sajnos- az emberi kapcsolatainkban is megmutatkozik, jóval kevesebb időt tudunk fordítani kapcsolataink ápolására. Pedig nagyon fontos lenne, mert az ember társas lény és mennyivel könnyebb egy egy kudarcon vagy problémán átlépnünk, ha meg tudjuk beszélni egy közeli hozzátartozóval vagy barátunkkal, egy olyan személlyel akiben megbízunk.
Mégis hogyan oldjuk meg, hogyan ápoljuk ezeket a kapcsolatokat?
Elsősorban a barátainkról essen szó, mert a család egy olyan kötelék, amely független tértől és időtől összetartozik. A barátság viszont, ha nem ápoljuk, nem tartjuk a kapcsolatot és nem éreztetjük a másikkal, hogy fontos és szeretjük bizony lanyhulhat. Eljuthat egy olyan szintre, amikor már nem tudunk egymásról. Nem a találkozások gyakoriságáról van szó, mert egy barátság akkor is megmaradhat ha csak félévente futunk össze, hanem arról, hogyha élőben, személyesen nem is, de írásban, virtuálisan tartsuk a kapcsolatot, beszéljünk telefonon, érdeklődjünk a másik iránt.
Ma, amikor a közösségi oldalon mindent megosztunk, életünkről fényképeket, állapotokat mindig reagáljuk le barátunk posztolásait. Főleg ha azok személyes jellegűek, pl. fényképek a gyerekekről stb.
Előfordulhat, hogy az egyik fél valami oknál fogva befelé fordulóbb, tartsuk ezt tiszteletben, ne legyünk erőszakosak, de éreztessük azt, hogy mindig számíthat ránk ha szükségét érzi.
Egy barátság a bizalmon alapul, sose adjunk okot ennek megrendülésére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük