Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan alkalmazzuk a pillangót, mint díszítő elemet?

Hogyan alkalmazzuk a pillangót, mint díszítő elemet?

A leginkább tavasszal vagy nyáron látható színes vagy épp egyszínű pillangók gyönyörűek! A legtöbb kislány odavan értük, és sok felnőttnek is tetszik. Lerajzolása könnyű és egyszerű. Leginkább csajos, fiatalos motívum, de egy 30-as, 40-es éveiben járó nő is nyugodtan alkalmazhatja lakásában, mint díszítő elemet, legfeljebb más-más technikával, más színösszeállításban.
A pillangók lerajzolása roppant egyszerű: igazából a két szárnyait kell lerajzolni egymással összekapcsolva, mintha középütt egy tükör lenne elhelyezve. Rajzolásának többféle alakja lehet: például lekerekített, csúcsos végű, szögletes, csipkézett, és így tovább. Könnyen elkészíthető színes papírból, filcből, kartonból, újságpapírból, ruhaanyagból, stb. A lehetőségek száma végtelen!
A lepkék csajossága miatt egy lány szobája igen szépen feldíszíthető ezzel a motívummal! Rengeteg féle módot választhatunk, akár többet egyszerre, akár csak egyfélét, biztosan mutatós lesz!
1. Készíts színes papírból, vagy újságpapírból kivágott lepkéket. Ennek legegyszerűbb módja, ha készítesz egy vastagabb papírból (mondjuk kartonból) egy sablont – több féle méretben – és ezeket körberajzolod többször a színes papírokon, újságpapírokon. Ezután csak hajtsd finoman össze mindegyiket úgy, hogy a szárnyai felfelé íveljenek, majd egy kevés blu tack ragasztó segítségével könnyen felragaszthatod őket a faladra. Bármilyen formában megteheted, talán az egyik leglátványosabb az, ha egy pontból kezdve sűrűn, majd egyre ritkábban ragasztod fel őket, mintha „felfelé repülnének, kifelé szállnának” valahonnan.
Ha van türelmed hozzá akár apró lyukakat is vághatsz a pillangó szárnyaira, esetleg festhetsz rá!
Ennek kicsit komolyabb változata, ha fekete-fehér lepkéket készítesz, esetleg fekete-fehér újságból kivágottat.
2. Szinén színes filc anyagokból ugyanilyen körberajzolással készíthetsz lepkéket a függönyre! Ezeket sima gombostűkkel, vagy biztostűkkel rögzítheted!k Szintén mutatós!
3. Bármilyen nem használt ruhaanyagból kivágott pillangókkal színes párnákat is díszíthetsz! Ezeket elég csak rávarrnod a párnákra, vagy odaragasztanod! Még mutatósabbá teheted őket, ha színes gombokkal is díszíted! Ezzel a módszerrel akár a takarót is fel lehet dobni!
4. Hajtogass pillangót! Az interneten számos trükkel megtanulhatsz pillangót hajtogatni, amelyeket az előzőekben említett módokon elhelyezhetsz a szobádban.
Ez csupán egy kisebb összeállítás volt, azonban az interneten még több, szebb és bonyolultabb felhasználási módját is megtalálhatjátok! Jó kreatívkodást!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük