Kezdőlap » Betegségek » Hogyan alakulnak ki izomgörcsök?

Hogyan alakulnak ki izomgörcsök?

Az izomgörcsök főleg a lábikragörcs minden előzmény nélkül hirtelen lép fel. Kellemetlen hisz néha alvás közben is kialakulhat általában magától elmúlik.
A tünetei az feszítő fájdalom görcsbe rántja a lábikrát. A görcs jelentkezése alatt nagy fájdalom árán lehet a lábat mozgatni, gyorsan múlik általában pár perc elteltével enyhül. Nem lehet tudni a görcs kialakulásának valódi okát, mint ahogy azt sem, hogy miért jelentkezik éjszaka is, hisz akkor nincs kitéve közvetlen terhelésnek a láb. A magnézium, kálium vagy folyadékhiánynak tulajdonítják a görcs megjelenését. Szinte bárkinél előfordulhat nincs korosztályi korlátja, sem pedig eltérés a nemek között, ugyanúgy jelentkezik a nőknél és a férfiaknál is. Az egészséges emberek körében is jelen lévő probléma. A görcs általában hosszan tartó terhelés következtében jelentkezik, ezért a terhes nőknél gyakrabban fellépő probléma, hisz a magzat magnéziumot von el az édesanya szervezetéből és a hirtelen súlygyarapodás még rontja ezt a helyzetet.
A kezelésére tornagyakorlatok végzése ajánlott. Az is megoldást jelent ha a hirtelen fellépő görcsöknél megfeszítjük a begörcsölt részt így hamarabb elmúlik a görcs és kevésbé érezzük a fájdalom jelentkezését. A nyugtató fürdő is segíthet ezen a problémán főleg ha rozmaring vagy fenyő kivonattal kevert fürdőt készítünk.
A lábikragörcs megelőzhető tornagyakorlatok végzésével. Az éjszaka ismétlődő görcsök kialakulásáért a folyadékhiányt okolják, tehát nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele a szervezetünkbe,ami naponta legalább 1,5 liter.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fejfájás tipusai és okai

A fejünk sok mindentől fájhat, és több fajta lehet. Típusok szerint megkülönböztetünk: migrén, tenziós,cluster, sinus …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük