Kezdőlap » Sport » Hogyan alakul a viszony Kimi Räikkönen és a Lotus csapat között

Hogyan alakul a viszony Kimi Räikkönen és a Lotus csapat között

A válasz a kérdésre nem egyszerű. Ha csupán az előző két futamot nézzük, akkor nevezhetnénk hidegnek és érdesnek. Mint egy szétrepedt fémdarab. Ezt a törést Kimi, a Ferrari csapathoz való átigazolásának híre okozta, és az indoklás: miért?

Kimi Räikkönen 2012-ben tért vissza a Forma 1-es száguldó cirkuszba, és azonnal meg is mutatta, hogy nem felejtett el vezetni. A Lotus jelenleg nem tartozik a nagy költségvetésű csapatok közé. A tavalyi évben már akadtak is problémák: A csapat nem számított a visszatérő pilóta rendkívül jó szereplésére, így az alapbéren felüli pontbónuszokat is nehezen tudták csak előteremteni. Az idei szezonban megpróbáltak egy, a csapat számára megfelelő ajánlatot tenni a finnek, miszerint a pontbónuszok után járó összeget az autó fejlesztésére fordítják, de Kimi nem egyezett bele a döntésbe. Idén, a Szingapúri futam előtt tette meg Räikkönen a bejelentést, miszerint az enstone-i alakulattól az olaszokhoz igazol át, mert nem lett kifizetve. A főszponzor Genii Capital cég vezetője, Gerard Lopez felháborodott, hogy Kimi így lejáratta a csapatot a médiánál. És itt kezdődtek a komolyabb problémák. A finn jelenlegi csapattársát Romain Grosjean-t a legutóbbi két futamon szó szerint ráuszították Kimire, támadja, ahogyan csak tudja. Egyes hírek szerint mindez azért van, mert a csapat így akar minél kevesebb pénzt kifizetni a Jégembernek, hiszen ha nem szerez pontot, nem jár bónusz. Räikkönent viszont továbbra is gyűjti a pontokat, és állítólag már a feletteseivel sem hajlandó személyesen tárgyalni.

Hogy mi lesz ebből a háborús helyzetből, nem tudni. A versenynaptárból még öt futam hátra van. Talán ez alatt az idő alatt nem kerül sor komolyabb balhékra a csapat és pilótájuk között. Ha mégis, arról mindenképpen tudni fogunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen sípálya Petzen ?

Petzen Ausztriában található Karintia tartományban. Nagyon közel van a szlovén határ. Klagenfurt 40 km-re van, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük