Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan alakítsuk ki a leendő kisbabánk szobáját?

Hogyan alakítsuk ki a leendő kisbabánk szobáját?

A család már akkor boldogan készülődik a gyermek megjövetelére mikor kiderül hogy a mama várandós. Ilyenkor lázasan elkezdenek tervezgetni, gondolkozni, mire lesz szükség az új jövevény érkezésére. Az első időszakban nem szokás vásárolni, de a fele időnél már lassan lehet az új gyerek szobát kialakítani.

A baba szoba nem minden esetben, sőt ritkán néz ki úgy mint a cégek reklámképeiken. Viszont amire szüksége van a jövevénynek az minden esetben meg van. A szoba lényegének azt kell tükröznie, hogy az édesanya minél könnyebben eltudja látni majd a babáját. Mivel a csecsemő nagyon apró és még semmit sem érzékel a világból, nincsenek nagy igényei.

A szülőknek igazából négy olyan dolog szükséges a gyermekük részére kialakítani, mint például, hogy a babának legyen fekhelye, legyen olyan hely ahol meg lehet melegen fürdetni, legyen egy pelenkázó rész illetve ahol a ruháit tudják tárolni.
Ha a boldog család elkezd vásárolni és az gyermek ágyát tervezik meg venni akkor nagyon jó és praktikus szempont hogy a baba ágyban a matrac mindenképp kókuszmatracból legyen. A kókuszmatrac a babák gerincét nagyon jól megtartja ezáltal kényelmesen tud pihenni a kisbaba. Ezáltal a jó szellőzése miatt a kártékony atkák is elkerülik a gyermek fekhelyét. A gyermekek ruháinak , egyéb törölközőknek vagy az ágyneműknek a tárolására praktikus egy fiókos kis komódot venni, amely kis helyen is elfér.
Végül a pelenkázót érdemes olyan egybe épített fürdetővel venni, amelyet napközben pelenkázónak használhatunk, míg ha felnyitjuk a tetejét a beépített kis káddal a fürdetést is megtudjuk oldani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezeljük a kisbaba sírását?

A kisbaba azért sír, mert így tudja elérni, hogy igényei kielégüljenek. Ez az ő kommunikációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük