Kezdőlap » Álláskeresés » Hogya menjünk egy állásinterjúra?

Hogya menjünk egy állásinterjúra?

Egy álláskereső számára sorsdöntő esemény lehet a felvételi interjú, amikor egy személyes beszélgetés során győzheti meg a munkáltató, hogy ő lenne a tökéletes munkaerő a cégénél a meghirdetett pozícióra.
Mindenképp úgy menjünk oda, hogy előtte készüljünk fel a cég történetéből, mivel foglalkozik, milyen termékeket, szolgáltatásokat nyújt, milyen a szervezeti felépítése, a kinézett pozícióról is nagyjából tájékozódjunk. Ehhez segítségül hívhatjuk a sajtót, internetet, ott dolgozó ismerősünket, vagy volt munkatársat.
A megnyerő külső eléréséhez szolid, konszolidált, de csinos és stílusunkhoz megfelelő ruhát vegyünk fel, mellőzzük a feltűnő kiegészítőket, merész sminket.
Mit vigyünk magunkkal? Egy jó minőségű irattartóba vagy táskába készítsük össze az önéletrajzunkat, ajánlólevelet (ha van), esetleg referencia munkákat, szakképzettségünket igazoló dokumentumok, bizonyítványok, tanúsítványok másolatát. Legyen nálunk toll, jegyzetfüzet, naptár.
Milyen tulajdonságokat tanúsítsunk? Mindenképp legyünk pontosak. Inkább előbb érkezzünk, és nekünk kelljen várakoznunk, semmint mi várakoztassuk meg az interjúztatót. Határozottan fogjunk kezet, érthetően, kulturáltan beszéljünk, köszönjünk előre. Legyünk magabiztosak, tartsunk mindig a szemkontaktust. Legyünk határozottak és magabiztosak, de ne önteltek! Sokkal szimpatikusabb az, aki szerényen viseli a sikereit, érdemeit, mint aki áradozik azokról.
Mivel az interjú kérdez-felelek formájú, mi is legyünk érdeklődők. Még akkor is találjunk ki valamilyen kérdést, ha a beszélgetés közben minden fontos információt megtudtunk.
Az egész találkozó célja az, hogy megnyerőnek mutatkozzunk, bebizonyítsuk, hogy tökéletesen el tudnánk végezni a munkát, ezért ennek tudatában cselekedjünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük