Kezdőlap » Ünnepek » Hogy úszd meg pluszkilók nélkül a Karácsonyt?

Hogy úszd meg pluszkilók nélkül a Karácsonyt?

Az ünnepi időszak sokak számára egyet jelent a stresszel, a megfelelő ajándékok utáni rohanással és az izgalommal, hogy vajon minden rendben zajlik-e az ünnepi asztalnál. És ott van még a finoman illatozó beigli, a sütemény hegyek, a városi forralt borozgatások, amik bizony könnyen nyomot hagyhatnak a testünkön.

Ahogy kialszanak az ünnepi fények, jön a bűntudat és Szilveszter éjjelén már oda jutunk, hogy fogadkozunk, hogy „jövőre egészségesebben fogok élni”, „eljárok edzeni” és „nem zabálok annyit” – nem véletlenül népszerűek ezek a fogadalmak, amiket persze, a többség már első héten hajlamos elfelejteni.

Mit tehetünk, hogy súlygyarapodás nélkül átvészeljük az ünnepi időszakot?

Először is egy ünnepi vacsora vagy ebéd belefér. Ne éheztessük magunkat egész nap, hogy aztán farkaséhesen megegyünk három embernek is elegendő adagot és még véletlenül se koplaljunk azért a célért, hogy alkohollal mérgezzük magunkat.

Egy-egy pohár bor nem fog plusz kilókat eredményezni, hacsak nem töltögetjük újra a poharunkat heteken keresztül minden este. Sajnos sokan beleesnek abba a hibába, hogy mikor kimozdulnak otthonról és elmennek inni, akkor annyi kalóriát visznek be az italozással, hogy azzal az egész napi kalória bevitelüket is fedezhetnék. Ha valaki gyakran ezt teszi, az bizony hízni fog. Szóval óvatosan az alkohollal!

Minden napot érdemes egy kis mozgással kezdeni vagy zárni. Nem kell megijedni, nem azt tanácsoljuk, hogy a készülődés közepette két órát sportoljon valaki, pusztán tíz-tizenöt perc nyújtásról, jógáról vagy pilatesről van szó. Ezek a mozgásformák átmozgatják a testet, jó hatással vannak a gerincre és a kandalló melegében végzett gyakorlatok a lelket is megnyugtatják, így csökkenhet a stressz-szint.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük