Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogy küszöböljük ki a kézlenyomatokat a falon?

Hogy küszöböljük ki a kézlenyomatokat a falon?

Kisgyermekes anyukák biztos találkoztak már ezzel a problémával, hogy az előszobában a fal, ahol a cipőket vesszük fel és le, mindig telis tele van kézlenyomatokkal. Inkább gyerekeknél fordul elő, de mi felnőttek is megfogjuk néha. A kisgyerek mikor veszi a cipellőjét megtámaszkodik a falnál, nehogy elessen. Abban a magasságban mindig foltos, koszos a fal. Aki szereti a tisztaságot az akár havonta is kifesthetné. Van egy ötletem amivel egy kicsit el tudjuk nyomni ezeket a szépséghibákat.
Vegyünk egy egyszerű falfestéket, nem kell sok. Ha bátrak vagyunk és a kiegészítők megengedik akkor akár több féle színt is választhatunk. Lehet kapni nagyon kis kiszerelésben (2 dl), erre a feladatra épp elég lesz.

Persze a falra szánt minta mennyiségétől függ, de maximum egy litert. Fogjunk egy vízfesték ecsetet ennek a mérete most hanyagolható. Mindenképp otthoni, ’játszós’ ruhába öltözzünk. Vonjuk be a gyereket is a dologba, hiszen leginkább ő hordja fel a piszkot a falra, és nem mellékesen, biztos élvezni fogja. Óvatosan kenjük be a tenyerét ezzel a festékkel, vigyázzunk nem kell sokat rákenni, ne csöpögjön, ne folyjon. Mondjuk neki, hogy nyissa ki a kezét amennyire csak tudja, és nyomjuk rá a falra. Az Ő kis magasságában lehet nagyon jó kis mintákat rakni ezzel. El is forgathatjuk, sok féle irányból meg lehet próbálni, lehet akár mind a két kézzel is. Ez már a saját kreativitásunk. Lehet csak a folyosó egyik oldalát, vagy mind a kettőt, szabad a választás. Vigyázzunk ne essünk túlzásba, mert elveszti a szépségét, zsúfoltságot okoz.
Ha megvagyunk ezzel, sima folyékony szappannal, langyos vízzel le lehet mosni. Ha netán idővel el szeretnénk tüntetni, semmi akadálya. Egyszerű falcsiszoló papírral egy kicsit megcsiszoljuk a felületet és már kenhetjük is rá az eredeti falszínt. Természetesen minél sötétebb színt választottunk a kéznyomoknak annál nehezebb lesz eltüntetni.
Sok sikert, jó szórakozást hozzá!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük meg a lakás rendbentartását?

Bizonyára vannak, akiknek a rendteremtés egyszerűen és probléma nélkül megy, szinte magától ugrik minden a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük