Kezdőlap » Karrier » Hogy kinek mit jelent ez a szó: karrier?

Hogy kinek mit jelent ez a szó: karrier?

Hogy kinek mit jelent ez a szó: karrier? Nagyon jó kérdés! Van,akinél már óvódás korban eldől, hogy mi szeretne lenni felnőtt korában, de van olyan is, aki bizony még akkor sem tudja eldönteni. Van akinek egyszerűen csak annyit jelent, hogy legyen egy viszonylag jól, vagy jól fizető állása, míg a másik ember inkább törekszik az igazgatói szék elfoglalására. 100 évvel ezelőtt örültek az emberek, ha volt becsületes munkahelyük és megkapták a bérüket az elvégzett munkáért.Nem volt számítógép és internet, hogy azon keresztül barangoljanak a nagyvilágban és felmérjék a munkaerőpiac térképét.Ma valakinek az a karrier, hogy 8 órán át nyomja a klaviatúrát, van, aki ezt az időt takarítói munkával tölti ki,persze jóval kevesebb pénzért.Statisztikák szerint ma Magyarországon egyre jobban csökken a munkanélküliség.De ne kezdjünk örülni, mert sajnos ez csak annyit jelent, hogy nőtt a közmunkaprogram száma!És bár ezek az emberek örülnek, hogy ennyi is van és kapnak az elvégzett munkájukért fizetést, de ez mégsem úgymond normális munka. Viszont sajnos csak erre van lehetőség, és aki ezt nem használja ki, az pórul jár! Többek között egy évig nem kaphat semmilyen juttatást! Sem önkormányzattól, sem pedig Munkaügyi Központoktól!

Tehát egy átlagembernek azt jelenti a karrier, hogy dolgozhat ebben a programban. Másnak, hogy a kiszemelt bevásárlóközpontban a különböző üzletek áruit értékesíti. A következőnek pedig, hogy egy székből irányíthat több száz, ill.több ezer embert, és este nyugodt szívvel térhet családja körében nyugovóra!
Szóval el lehet gondolkodni, hogy kinek mit jelent ez a szó: karrier!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük