Kezdőlap » Kert » Hobbikertészek top 5 leggyakrabban elkövetett hibája

Hobbikertészek top 5 leggyakrabban elkövetett hibája

Túl kényes növények
Gyakori hiba, hogy olyan növényeket vásárolunk, melyeket nehéz gondozni. Az egzotikus növények nem csak, hogy sok törődést igényelnek, de könnyen megeshet, hogy nem is viselik jól a helyi klímát. Amennyiben kezdő kertészek vagyunk, vagy egyszerűen nincs elegendő időnk és pénzünk az extrémebb növényekhez, akkor inkább válasszunk őshonos fajtákat.

Rövid életű növények
Egy tökéletes kert nemcsak két hétig az. Érdemes az egész év hosszában gondolkodni, mikor hobby kert készítésére adjuk a fejünket. Pórbáljuk meg úgy összeválogatni a virágokat, hogy tavasztól őszig, mindig legyen olyan, ami a szemet gyönyörködteti.
Csak virág, semmi zöld
Persze, az emberek az illatozó, ezer színben pompázó virágokat kedvelik, de mikor ezek elnyíltak vagy még nem kezdtek bimbózni, akkor a kertünk könnyen panghat az ürességtől. Erre jelenthet megoldást, hogy telepítünk néhány olyan bokrot, amik pusztán a levelükkel is impozáns látvány nyújtanak. Akár egy-két tő bazsalikom is megteszi, aminek ráadásul a konyhában is hasznát vehetjük és nem utolsó sorban a levelei is mutatósak.

Eluralkodott a káosz
A kevesebb néha több elvet érdemes itt is szem előtt tartani. Inkább egy fajtából legyen több, minthogy egy összevisszaságot kapjunk. Csoportosítsuk a színeket. Osszuk el úgy a növényeket, hogy semelyik évszakban ne legyenek kopár, semmilyen foltok.

5. Rossz helyre ültetünk
A kertünk adottságait nem árt szem előtt tartani. Ha inkább árnyékos, akkor a napimádó virágok nem fognak nálunk szeretni. Ugyanez igaz fordítva is; ha a nap nagy részében tűz a nap az adott területen, akkor ne olyan fajtát válasszunk, amely ezt nem képes elviselni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A növények hőmérséklet igénye.

A hőmérséklet elsősorban a fénnyel együtt hat. A dísznövények hőmérsékletigénye a fényviszonyok változásával együtt módosul. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük