Kezdőlap » Hotel » Híres olasz történelmi város, Gallipoli

Híres olasz történelmi város, Gallipoli

Gallipoli egy Olaszország déli területén található város, amely két részből áll, a régi városrészből, és a modern városrészből. A régi területekhez tartozik egy olyan mészkő sziget, amelyet a szárazfölddel egy híd köt össze. Gallipoliban körülbelül 21 ezren laknak.
Mint a legtöbb turistaközpontban, így itt is találunk többféle szállodát, amelyek 3-4-5 csillagos kategóriákban állnak a vendégek rendelkezésére, és interneten keresztül foglaltathatók is. A légiközlekedés gyors fejlődésének köszönhetően Gallipoliba egyszerűen eljuthatunk már repülővel is, hogyha a közeli Lecce-ben található repülőtérre érkezünk, onnan már néhány perc alatt autóval, vagy busszal a kisvárosba el is juthatunk. A helyi szállodák közül a legismertebb az 5 csillagos Palazzo Del Corso Hotel Gallipoli, a 4 csillagos Senape De Pace Bed &Breakfast Gallipoli, valamint az alacsonyabb kategóriákban a 3 csillagos Residence Porta D’oriente, és a 2 csillagos Palazzo Angelelli Bed &Breakfast.

A történelmi városban rengeteg látnivaló akad, amit érdemes megnézni, szépséges terek, templomok, és régi építmények egyaránt. Híres például az Anjou-aragóniai kastély, valamint az óvárosban megtekinthető 14. századból származó falakhoz is érdemes ellátogatni. Kiemelhetjük az építészeti alkotások közül a Sant’Agata székesegyházat, a Szent Ferenc Paola-t, a régi templomok közül pedig az Assisi Szent Ferenc templomot, a Santa Maria della Puritá templomot, valamint a San Domenico al Rosario templomot is. Híres a városi strand, a Spiaggia la Puritata, amely rendkívül jó szórakozást, és kellemes időtöltést ígér mindenkinek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük