Kezdőlap » Divat és szépség » Házi praktikák fáradt szemek ellen

Házi praktikák fáradt szemek ellen

Fáradt szemek: csak a korrektorok, és az arckrémek segíthetnek? Nem feltétlenül: több házi praktika is hatásos lehet.

A fáradt szemek nem feltétlenül az átvirrasztott éjszaka következményei. Az alkoholfogyasztás, a cigaretta, illetve bizonyos betegségek is elősegítik a szemek alatti sötét karikák kialakulását. Szinte mindenkinek megvannak a saját tippjei a karikás szemek ellen: azonban nem mindegyik házi módszer egyformán hatásos, a segítő szándékú tippek akár az egészségünket is károsíthatják.

A rendkívül sötét karikák eltüntetésében kizárólag a korrektorra hagyatkozhatunk. Azonban az enyhébb duzzanatok, és az úgynevezett “táskás szem” kezeléséhez kiválóan alkalmazható például a klasszikusnak számító uborkamaszk. Helyezzünk (hűtött) uborkaszeleteket körülbelül 20 percre a csukott szemhéjra, és a duzzanat érezhetően csökken. A hűtött teafilterek is segíthetnek a tüneti kezelésben: a lefőzött fekete, vagy zöld tea filterét körülbelül negyedórára helyezzük a szemhéjunkra. Azonban ezzel a praktikával legyünk óvatosak: aki hajlamos az allergiás tünetekre, a teás módszerről ajánlott inkább lemondania.

A különböző házi praktikák között akadhatnak veszélyesek is. Ilyen például az aranyérkenőcs használata a szem alatti karikákra. Szinte magától értetődő, hogy semmiképpen sem javasolt ezt a módszert alkalmazunk. A krém ugyan összehúzza a bőr alatti ereket, és valóban kevésbé láthatóvá teszi a karikákat, azonban az összetevői erős allergiás tüneteket válthatnak ki. Ezenkívül a kenőcs rendszeres használata a szem alatti érzékeny bőrt még vékonyabbá teszi, így a karikák sötétebbek lehetnek – ördögi kör.

Ahhoz, hogy ne kelljen különböző praktikákhoz folyamodnunk, a legjobb a megelőzés: az elegendő alvás, a megfelelő folyadékfogyasztás, illetve a lemondás a dohányzásról, és az alkoholról a leghatékonyabb módszerek arra, hogy megakadályozzuk a szem alatti karikák kialakulását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük