Kezdőlap » Egészséges életmód » Harc a fáradság ellen: hogyan könnyíthetjük meg a reggeli felkelést?

Harc a fáradság ellen: hogyan könnyíthetjük meg a reggeli felkelést?

Reggelente a legtöbben rosszkedvűek, fáradtak vagyunk – különösen akkor, ha kora hajnalban, az ébresztőóra csörgése jelzi, hogy itt a felkelés ideje. A rossz hangulat akár az egész napra rányomhatja a bélyegét. Néhány egyszerű módszer azonban segíthet abban, hogy energikusabban kezdjük a napot.

A nevetés nemcsak egészségessé, hanem éberré is tesz. Ha nevetéssel kezdjük a reggelt – segítségünkre lehetnek például az internetes oldalak, képek, videók -, a vérkeringésük felpezsdül, jókedvűbben indul a nap. A nevetés mellett az ijedtség is éberebbé tesz. A szervezetünk adrenalint választ ki, melynek hatására a fáradtság azonnal elmúlik. Szokatlan, de hatásos módszer lehet a reggeli ébredésre egy ijesztő videó.

Habár reggel nem mindig esik jól, a friss levegő, és a hideg víz rendkívül hatásos ébresztőnek bizonyul. A hideg zuhany helyett a rövid reggeli séta kímélőbb megoldást jelent. A friss, hűvös levegő hatására agyunk oxigénellátása, és a vérkeringés is javul.

A reggeli során elfogyasztott különböző élelmiszerek is segíthetnek az ébredésben. A ropogós gyümölcsök, és zöldségek, például a sárgarépa, és az uborka összetevői energikusabbá tesznek, és serkentik a vérkeringést. A csokoládét, édességeket hagyjuk későbbre: a cukor rövid időre biztosítja ugyan a szükséges energiát, azonban a vércukorszint a gyors emelkedés után hamar visszaesik az eredeti szintre, így fáradtságot, éhségérzetet okozva. A banán kitűnő választás reggelire: káliumot tartalmaz, ami hatékonyan űzi el a fáradtságot. Az olajos magvak, és a spenót is nagy mennyiségben tartalmaznak káliumot – igaz, utóbbi reggeli helyett inkább ebédnek alkalmas. Az olajos magvakkal dúsított müzli segít abban, hogy energikusan induljon a nap.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük