Kezdőlap » Divat és szépség » Hajszínezés természetesen, vegyszerek nélkül

Hajszínezés természetesen, vegyszerek nélkül

Nem feltétlenül kell hajfestéket használnia annak, aki néhány árnyalatnyit változtatni szeretne a hajszínén. A természetes módszerek nem roncsolják a haj szerkezetét, nem károsítják a hajstruktúrát: jóval kíméletesebb megoldást jelentenek.

A vörös, barna, vagy fekete hajszín természetes hennafestéssel is kialakítható. Vegyük figyelembe azonban, hogy a henna tartós hajfestési módszer: hajmosással nem távolítható el, de idővel valamennyire kikopik a hajból. Aki hajlamos az allergiára, vigyázzon a hennával: nem mindenkinek a bőre tolerálja. Ha kétségeink vannak, a festés előtt egyeztessünk bőrgyógyásszal. A hennánál kíméletesebb módszer a színek intenzívebbé tételére például a porított dióhéj, növényi olaj, és gyümölcsecet keveréke. A sötétvörös hajnak új árnyalatot, és ragyogást ad, ha áfonyalével átöblítjük.

Ha világosítani szeretnénk hajunkat, vagy a szőke tincsek tónusát intenzívebbé tenni, kíméletes és természetes megoldást jelent a kamilla. A citrom kevésbé kíméli a hajat, viszont akár több árnyalatnyival is világosabbá teheti a hajszínt. A citromleves kezelés szárító hatású, ezért fontos, hogy utána egy ápoló, tápláló pakolással kényeztessük a hajunkat. A citrom és a kamilla kombinációja hatásosan, de kímélő módon ad új árnyalatot a szőke hajnak: míg a citrom a világosításról gondoskodik, a kamilla mézszínű csillogást ad a hajtincseknek. A citrom, és a kamilla természetes szőke, és szőkített hajra egyaránt alkalmazható: festett haj esetén azonban a citromlevet csak ritkán használjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük