Kezdőlap » Divat és szépség » Hajsütő vas

Hajsütő vas

Kétezer évvel ezelőtt már az asszírok is használtak hajsütő vasat, csak ez az idő múlásával feledésbe merült
Tudják e a hölgyek, hogy ki találta fel a haja sütő vasat, a mai kor embere számára, amivel igen nagy szolgálatot tett a hölgyeknek.

Természetesen egy férfi 1871-ben, Francois Marcel, akinek a szakmája kőműves volt.
Ezzel a munkával nem elégedett meg és új pályát választott magának. Párizsban kezdte meg tevékenységét, mint tanonc. Nap, mint nap hallotta a hölgyek panaszát, hogy nem vagy nem eléggé hullámos a hajuk.
Ez szöget ütött a fejébe és fáradhatatlanul kísérletezett, míg végül a véletlen jött a segítségére, mint a legtöbb találmánynál.

Elfeledkezett róla, hogy egy ollót az égő gázmelegítőn hagyott. Mikor meg akarta tisztítani rányomta egy papírlapra és láss csodát, a papír az izzó ollótól hullámformára göndörödött. Ezzel feltalálta a hajsütő vasat, amit gyakorlatilag a fodrászok még mindig így melegítik, de otthoni használatra már nagyon sokféle elektromos hajsütő kapható.

Először egy parókán próbálta ki, majd engedélyt kért a mestertől, hogy eleven modelleken is bemutathassa találmányát. Néhányan bele is egyeztek, de mikor a hölgyek kimentek az utcára, kinevették őket, ezért a mester elbocsátotta, de Marcel nem adta fel. Tudta, ha egy hírességen kipróbálhatná, rögtön divatba jönne találmánya.
Beosont Nelly Melba közismert énekesnő öltözőjébe. A művésznő először kételkedve nézte a „csodaollót”, de aztán mégis beleegyezett, hogy az ifjú fodrász „megmarcelezze” a haját.
Másnap az újságok a művésznő új frizurájától zengtek, ezzel kezdetét vette egy új divat elterjedése.
Egész Párizs Marcellel akart frizurát csináltatni, hamarosan szalont nyitott. Három évtized múlva milliomos volt, kastélyt vásárolt magának.

Találmányát a mai napig használják kicsit átalakítva, fodrászok, és otthon a hölgyek, sőt egy újabb változat és divat, hogy ha valaki nem göndöríteni akar, akkor vasalja a haját, de ennek más a formája.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük