Kezdőlap » Baba-mama » Ha a gyerek csúnyán beszél

Ha a gyerek csúnyán beszél

A csúnya szavak ragadósak. Sajnos sok ember nem is figyel oda arra hogyan is beszél, pedig azt hallhatja gyermek is. Na és hát milyenek a gyerekek? Mint a szivacs úgy szívják magukba külvilágot. Mit tud tenni a szülő hogy elkerülje hogy a gyerkőc csúnya beszédű legyen? Elsőnek is a saját háza táján is nézzen szét. Ha nem hall a gyermek trágár szavakat az otthonában akkor már egy lépéssel előrébb van. A szülő mindig példa a gyermek számára. Ha kisebb korban hallja hogy a kicsi tündérkéje el ejt egy oda nem illő szót, vagy mondatot, mindig kérdezze meg ezt hol hallotta. Ez után ne megbüntesse hanem mondja el neki ez csúnya másokat bánthat a szavaival és ez nem helyes.

Ekkor már mondhatja hogy ha még is hallaná az ominózus szavakat akkor az már valamilyen szankciót fog maga után vonni. Kamaszkorban az iskolában sok önbizalomtól szenvedő tini úgy gondolhatja hogy ha trágárkodik azzal majd másoknak imponál. Esetleg ezzel elnyerheti a “jó arc” címet. Értesse meg gyermekével hogy ezzel nem megérteti magát másokkal inkább le alacsonyodik egy olyan alpári szintre ami nem illik az ő egyéniségéhez.

Nem utolsó sorban pedig az emberek sem fognak jó szemmel nézni rá majd a későbbiek során ha folyton mint valami sár tenger fröcsög a szájából a csúnyábbnál, csúnyább szó áradat. Fontos tehát hogy ha trágárságon kapja a gyermekét azonnal lépjen közbe megmutatva neki a helyes irányt. Hogy ne vesszen el az érték rendje és önbecsülése. A csúnya szavak nem segítenek hanem csak ártanak. Legyen büszke szülő hogy jó példával segíti a gyermekét az élete során.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük