Kezdőlap » Egészséges életmód » Gyors megoldások ajakherpeszre

Gyors megoldások ajakherpeszre

Minden herpesztől szenvedő ember azt szeretné, hogy azok a fájdalmas és csúnya hólyagok minél ritkábban jelenjenek meg az ajka körül. Nos, ha egyszer megkapjuk a vírust, következetes óvintézkedésekre van szükség, hogy elejét vegyük a fellobbanásoknak. Soha nem szabad figyelmen kívül hagyni a kiújulásról árulkodó bizsergést vagy égető érzést, hogy jól bevált házi gyógymódjainkkal még idejében visszaverhessük a támadást.
Tegyünk jeget a herpeszre. Ez leviszi a duzzanatot, és enyhíti a fájdalmat is. Ha elég korán- már a bizsergés első jelére- alkalmazzuk ezt a trükköt, megúszhatjuk egy kisebb hólyaggal. Aszpirint is használhatunk a fájdalom csillapítására, aminek lehet még egy haszna. Egy- az amerikai Annals of Internal Medicine című folyóiratban megjelent- tanulmány szerint, ha naponta beveszünk 150mg aszpirint, akkor akár félévre is rövidülhet a herpeszfertőzés aktív stádiuma. Gyerekeknek viszont soha ne adjunk aszpirint.

Hasznos ellenszer lehet a lizin nevű aminosav. Több vizsgálat igazolta, hogy megakadályozza a herpeszvírus szaporodását. Szedjük a hólyagok megjelenésétől egészen a visszahúzódásukig, naponta. A citromfű illóolaja olyan összetevőket tartalmaz, amelyek bizonyítottan gátolják az ajakherpeszt okozó vírus működését. A mirha közvetlenül támadja a herpeszt okozó vírust. Nedvesítsük be a herpeszt egy mirhakivonattal átitatott fülpiszkálóval naponta legfeljebb tízszer.

A herpesz megelőzhető ha néhány fontos dologra odafigyelünk. Például tartózkodjunk az arginban gazdag ételektől, és szedjünk naponta 15mg cinket. Kerüljünk minden lehetséges kiváltó tényezőt. Használjunk legalább 15-ös fényvédő faktorú ajakbalzsamot. Ne csókoljuk meg partnerünket, ha valamelyikünknek van herpesze.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük