Kezdőlap » Betegségek » Gyógyszerek nélkül- avagy hogyan gyógyítsuk természetesen a csontritkulást?

Gyógyszerek nélkül- avagy hogyan gyógyítsuk természetesen a csontritkulást?

Mostanában egyre gyakoribb betegséggé vált a csontritkulás, legfőképpen idősebb korban, de ma már elterjedtebb sajnos a fiatalabb generációk körében is! Korábban csak röntgenfelvétel segítségével sikerült kimutatniuk az orvosoknak a betegséget, viszont napjainkra egyre feltűnöbben mutatkozó jelekkel fel tudjuk magunkon ismerni, ilyen pl. a gyakori hátfájás is.

A legújabb vizsgálatok szerint a betegséget a fehérje-anyagcsere zavara idézi elő. A szervezeteben rendelkezésre álló kalciumnak nincs megfelelő beépülési háttere, így a csontgerendáknak nincs esélyük felépülni. Tehát először rendezni kell a fehérje-anyagcserénket és ez után hozzálátni a természetes gyógymódok alkalmazásához!

De hogyan is előzhető meg a csontritkulás?
Nagyon fontos a helyes táplálkozás. Ügyeljünk arra, hogy kerüljük a fehér ételeket, tejet, tojást, húst, sajtokat és egyéb tejtermékeket is! Fontos a rendszeres testmozgás, napi 30 perccel már csökkentjük az esélyét a betegség kialakulásának.

Ha már kialakult betegségről beszélünk, vegyük figyelembe legelőször a természetes gyógymódok lehetőségeit!

Fogyaszthatunk különbözö gyógyteákat is, mint pl. tarack, csipkebogyó, kakukkfű, valamint alkamazzunk rendszeresen váltózuhanyt.
Időnk nagyrészét töltsük a természetesen napfényen, persze csak mértékkel, és legyünk sokat friss levegőn. Drágakövek közül a csontritkulás kezelésére az opált és kalcitkövet használjuk, ami emeli a csontok rezgését.
Készíthetünk otthon tojásport is, amit folyékony ételeinkbe keverje fogyaszthatunk, így természetes kalciumot juttathatunk szervezetünkbe, a rengeteg étrendkiegészítőt helyettesítve.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük