Kezdőlap » Egészséges életmód » Gyógynövényekkel az egészségért

Gyógynövényekkel az egészségért

Aloe vera:
Vásároljunk néhány kis palántát, és tartsuk őket világos helyen a házban. A konyha ablaka vagy a télikert tökéletesen megteszi, a lényeg az, hogy ne száradjanak ki, és ne fázzanak meg, 5 fokos hőmérséklet alatt ugyanis elpusztulnak. Az aloe vera tökéletes a sebek gyógyítására. Vágjuk le az egyik húsos levelet,és nyomjuk ki belőle a zselészerű anyagot a kisebb vágott vagy égési sebre. A növény nedve megszáradva láthatatlan ragtapaszként távol tartja a baktériumokat, és nem engedi át a nedvességet sem.

Kamilla:
Az orvosi székfű, közismert nevén kamilla, évelő növény, amely a megfelelő vízelvezetésű, félárnyékos helyeket kedveli. A magokat a fagyveszély elmúltával szórjuk szét a kert kiszemelt pontján, takarjuk be földdel, és tartsuk nedvesen. A kinyílott (de még nem túlnyílt) virágokat szedjük le, majd meleg száraz helyen terítsük szét őket vékony ruhán vagy akasszuk fel fejjel lefelé, kiterített újságpapír fölé, hogy a lehulló szirmokat felfogjuk. A kamillatea enyhíti a gyomorrontást, és csillapítja a szorongást.

Fokhagyma:
Ez a legkönnyebben termeszthető növény. Karácsony előtt bontsunk szét egy kövér,egészséges fejet, ültessük el a gerezdeket egy sorba 5cm mélyen, egymástól körülbelül 15-20cm távolságra, és felejtsük el egy időre. Mindegyik gerezdből egy egész fej lesz, és júliusban már áshatjuk is ki a hagymákat. Hagyjuk rajta a szárukat, fonjuk össze őket,és akasszuk fel meleg, szellős helyre. Hámozzuk meg a gerezdeket, és használjuk fel főzéshez, vagy fogyasszuk nyersen. Napi 1-2 gerezd fokhagyma az influenzás időszakban erősíti az immunrendszert.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fontos nyomelem: a cink

A cink az esszenciális nyomelemek közé tartozik. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) naponta legalább 15 mg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük