Kezdőlap » Családi élet » Gyermek és a számítógép

Gyermek és a számítógép

Ez a legszebb téma, amiről naphosszat lehet beszélni. Ugyanis egy családban mozgás van, a gyerekek pedig igen színessé tudják ezt tenni.
Programról, figyelmük lekötéséről gondoskodni kell, mert különben egy idő után haszontalan elfoglaltságot találnak maguknak. Értem ez alatt elsősorban a tv-t, számítógépet, PSP-t, és sorolhatnám tovább ezeket az elektromos kütyüket.

Sajnos, ezeken a helyeken, leginkább agresszióval, harccal, pusztítással, gyilkolással találkozunk. Gyerekek normális világát rombolja, zúzza össze, ez a sok színes villódzó véres jelenet.
Megtanulják a játékokban, hogy van egy gomb, vagy az sem szükséges, mert automatikusan újraéled a játékos a halál után. Tehát a halál, az semmi, az egy egyszerű hiba miatt történik.
Trágár szavakat hallanak társaiktól, vagy már a program is így készült. Ezzel bátorítják magukat, vagy talán már így érzik magukat felnőttnek.
Minden időt elrabol, naphosszat ülnek, és nézik a képernyőt. Egy idő után már az ételt is ott fogyasztják a játékuk mellett.

Sajnos elmarad a szabadtéri mozgás, az olvasás, a beszélgetés, a közvetlen barátkozás bajtársakkal, játszás, és sok minden más.
Látókörük beszűkül, gondolkodásuk letompul, szemüket igénybe veszi a monitor nézése, huzamosabb ideig rossz testhelyzetben ülnek, elektroszmog, és hosszan sorolható a sok-sok hátrány, ami ezekből a játékokból adódhatnak.

Kiskoruktól, már a mesékben is találkoznak a pusztítással, majd a következő helyen a tv rajzfilmjeiben, tehát már az alapoknál átformálják a gyerekek gondolkodását.
Milyen jó lenne értelmes, figyelmet lekötő, gondolkodásra serkentő, fantáziát megmozgató, elmés játékokat játszani, meséket hallgatni-olvasni. Érdekes, erre nincs is kereslet, legalábbis elenyésző.
Playit című kiállítást, minden évben megrendezik. Itt a számítógépes programok bemutatása történik. Hatalmas tömegeket mozgat meg, főleg a fiatalokat. Ez a hatalmas üzlet, a gyerekek manipulálása.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük